Hortlund avtackas

Hortlund avtackas

Efter elva år på sin post, avtackades kommundirektör Lars Hortlund 13 juni på Ekebyhovs slott.

I Wrangelska salen på Ekebyhovs slott trängdes alla som kommit för att tacka av Lars Hortlund. Ekeröalliansens företrädare Adam Reuterskiöld (M), Ove Wallin (C) och Sivert Åkerljung (KD), bjöd på sång. Med egen text sjöng de bland annat ” Nu väntar solstol, drink och fest, till melodin som du kan bäst. Samba sambrero”.

– Vi måste erkänna att vi har smugit omkring utanför ditt rum Lars och hört dig vissla på både Mozart, Händel och Anna Book. Hennes Samba sombrero är helt enkelt din favorit har vi förstått, sa Sivert Åkerljung.

Framträdandet lockade fram många skratt, även hos Lars Hortlund som kommenterade att det var en dröm, eller kanske en mardröm, att höra dem sjunga. Därefter uttryckte han sin uppskattning för den tid han varit verksam i kommunen.

– Jag har trivts här på Ekerö från första dagen. Jag uppskattade med en gång det engagemang och den kompetens som fanns hos mina kollegor, det goda samarbetet och respekten från samtliga förtroendevalda för tjänstemännen. Jag uppfattar också att tjänstemännen respekterar politiken. Jag hoppas att jag har hjälpt till med att värna och vårda det goda samarbetet som är nyckeln till att man utvecklar kommunen och organisationen, sa Lars Hortlund.

Han tillträdde som kommundirektör i kommunen i september 2008. Dessförinnan kom han från Österåkers kommun med samma befattning. Han efterträds av Christina Hedberg, i dag kommunchef i Gnesta kommun.

EWA LINNROS

Läs också