Hotfull situation vid Jungfrusund och cykelstölder i Tappström

Den senaste helgen har det varit lugnt i Stenhamra och vi hoppas att det beror på att vi har haft flera ungdomar på förhör kopplat till den senaste händelsen där en väktare besköts med en nyårsraket, berättar Marie-Louise Mattsson, tillförordnad kommunpolis. Hon fortsätter:

– Det har dock varit flertalet viltolyckor på Mälaröarna, hela åtta stycken under bara fyra dygn. I alla fall utom ett var det ett vildsvin som föraren krockade med. De flesta olyckorna har skett på Färentunavägen vid Skå.

– Båtstölderna är också igång för säsongen och båtägare bör vara vaksamma och skydda sig så gott det går. Man bör se till att båten är väl förankrad  i både brygga och boj, så att man försvårar för tjuven och att det tar tid att få loss den. Säkra motorn på bästa sätt och se till att ha både dold och synlig märkning på båt och båtmotor samt dess olika delar. Det gör det lättare att spåra godset till rätt ägare. Samverka också båtägare emellan och se till varandras båtar.

Ett flertal cykelstölder har ägt rum under den senaste veckan. Bland annat stals tre cyklar från cykelparkeringar vid kommunhuset, Tappströmsskolan och Birkaskolan den 20 och 21 maj. Alla stölderna skedde dagtid och trots att cyklarna var ordentligt fastlåsta med kraftiga lås i cykelställen.

Den 23 maj, vid tiotiden på kvällen, blev en bilförare stoppad av tre för henne okända män vid Jungfrusund. En person stod mitt i vägen och en i vardera vägren. När hon stannade bilen hoppade männen in i bilen och uppmanade henne att köra dem till centrum. När hon vägrade och ville att de skulle lämna bilen, erbjöd de henne en norsk femhundralapp. Hon fortsatte att uppmana dem att lämna bilen vilket de till slut gjorde. Kvinnan upplevde situationen som mycket obehaglig.

Under senaste året har ett flertal försök till så kallade åldringsbrott rapporterats in från Mälaröarna. Den 19 maj skedde ytterligare ett. Denna gång blev en person på Ekerö, född 1937, uppringd av någon som utgav sig vara från säkerhetsavdelningen på Nordea. Målsäganden uppmanades att lägga sitt bankkort tillsammans med sin kod i ett kuvert så att uppringaren skulle kunna komma och hämta upp det. Polisen kom till platsen innan denna person hunnit dit.

Den 18 maj klockan 15.39 blev en polispatrull beordrad till Ekerövägen med anledning av en trafikolycka vilket resulterade i en anmälan om smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik. Olyckan orsakades av att en okänd bilförare vinglade så mycket i trafiken att hen kolliderade med ett mötande fordon som fick sin sidospegel bortsliten. Spegeln for in i sidorutan som gick sönder varpå föraren fick glassplitter över sig. Föraren som orsakade olyckan försvann från platsen.

LO BÄCKLINDER

Läs också