Hus lika vackra nu som om hundra år

MN besöker Nordblick och träffar försäljningschef Maria Styf Borowiec, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna.

Berätta om företaget?

– Nordblick är en fastighetsutvecklare med huvudkontor i egenbyggda Sjöstadskajen i Jungfrusunds sjöstad här på Ekerö. Vi har sedan start 2012 skapat fastigheter som håller över tid och ställer höga krav på kvaliteten. Det som gör oss unika är att vi besitter all kompetens inom organisationen, allt från arkitekter till hantverkare. Detta gör att vi är engagerade från den första skissen till det sista penseldraget. Nordblick etablerar fastigheter över hela Mälardalen och vi har även projekt i flera andra kommuner. Vi genomför just nu projekt i Sollentuna, Enköping, Järfälla och Värmdö inom både bostad och industri.

– Vi på Nordblick har sedan 2017 valt att med hjärta och hjärna förankra oss på Ekerö, då det är här vi bor och det är här vi är verksamma. Vårt arbete är långsiktigt och vi vill vara med och sätta riktningen för Ekerös framtid.

Har ni några lediga lokaler?

– Samtliga av våra lokaler blev uthyrda långt innan fastigheterna var färdigställda. Vi har haft nöjet att etablera över 35 olika företag i Jungfrusunds sjöstad inom olika branscher och storlekar. Vi har haft en tydlig vision med området och det har lagts mycket tid, tanke och energi på att få till den perfekta mixen av verksamheter för allas framgång och trevnad

Har ni fler projekt på gång i kommunen?

Hittills har vi endast hunnit med att lämna avtryck och bidragit till kommunen med vårt stadsutvecklingsprojekt Jungfrusunds sjöstad. Med det projektet har vi skapat ett helt nytt stadsområde med bostäder, arbetsplatser och Ekerös södra entré från vattnet, en ny besöksdestination här på Ekerö. Vi vill dock gärna göra mer för kommunen och dess invånare och har faktiskt flera projekt på gång i närtid, utan att just nu gå mer in på detalj.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Även om de närmaste åren fortsatt kommer påverkas av pandemin så kommer klimatet att vara annorlunda i takt med att livet återgår till det nya normala. För Nordblicks del kommer 2022 präglas av fortsatt tillväxt. Vår vilja är vår drivkraft och den tar oss ständigt ett steg längre. En sak som är säker är att Nordblick går mot större uppdrag och större projekt.

– Gällande utmaningar så vet alla att vi måste börja förändra vårt sätt att leva för att vår jord ska finnas kvar för framtida generationer. I en perfekt värld skulle alla välja klimatsmarta och hållbara fastighetsalternativ.

– Som fastighetsutvecklare tar vi på Nordblick vårt ansvar tack vare att vi har lärt oss genom åren att förändra vårt sätt att arbeta, tänka och bygga på. Så när vi planerar, utvecklar och bygger så grundar vi det alltid i vårt hållbarhets- och miljötänk, även om det visar sig vara en utmaning. Att det även är en hög arkitektonisk nivå på våra fastigheter är också något som vi alltid strävar efter så att fastigheterna är lika vackra idag som om hundra år.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Vår vision är att göra Ekerö till en av de mest attraktiva platserna att bo och arbeta på i Stockholm. Det är vi både villiga och sugna att ta oss an och arbeta hårt för.

Vilket företag vill ni läsa om i tidningen?

– Jungfrusunds fisk. Jag är väldigt stolt över att de valt att etablera sig här. Delikatesserna körs upp direkt från Göteborgs fiskauktioner. Det är roligt att det numera finns en sådan fin delikatessbutik här på ön.

Läs också