Husbrand på Björnholmen

Under den senaste tvåveckorsperioder har det skett ett stort antal tillgrepp av fortskaffningsmedel och stölder från fordon på olika platser i kommunen.
– Katalysatorstölderna är utbredda i regionen och vårt lokalpolisområde, Ekerö är inget undantag. Främst är det Toyota Prius som man tillgriper katalysatorn från, så dessa bilägare bör vara extra vaksamma, säger Marie-Louise Mattsson, tillförordnad kommunpolis.
Hon nämner också att Polisrytteriet tog sig ett förmiddagsbesök med hästarna på Ekerö under påskdagen. De utgick från Träkvistavallen och red genom Ekebyhov, Ekerö centrum för att sedan fortsätta genom Närlunda och Brunna.
En av periodens fordonsstölder skedde på Villavägen den 29 mars.
– Målsäganden hade sin bil på villatomten när han gick ut, startade bilen och sedan gick han tillbaka in i huset för att hämta sina barn. När de kom ut på tomten var fordonet borta. Han hade bilnyckeln i sin ficka och reservnyckeln har han också i sin besittning, berättar Marie-Louise Mattsson.
Den 3 april uppstod en brand på Björnholmen i Mälaren. En polispatrull blev tillsammans med sjöpolisen beordrad till ön med anledning av en brand i en fastighet. Paret som bor i fastigheten hade lagt in ved i kaminen och sedan gått och lagt sig. Senare på kvällen vaknar de upp av att det knastrar och luktar rök och kan då konstatera att det brinner inne i väggen.
Ytterligare en brand uppstod då en fastighetsägare eldat på sin tomt och inte kontrollerat att elden var ordentligt släckt innan hen lämnade platsen. Elden har sedan spridit sig på tomten och till närliggande skog. Hade inte grannar upptäckt elden och påbörjat släckning hade spridningsrisken varit stor till närli
En villa på Havrevägen i Stenhamra utsattes för inbrott den 10 april då en okänd gärningsperson bröt upp altandörren och stal klockor och smycken.
– De boende lämnade villan strax efter klockan 12. När de kom tillbaka efter knappt tre timmar upptäckte de att altandörrarna på baksidan av huset stod på glänt. Inne i huset var garderober, skåp och lådor öppnade och genomletade och deras tillhörigheter låg utslängda. Ett kassaskåp var framdraget men var tomt sedan ett inbrott för ett par år sedan, säger Marie-Louise Mattsson.
Även på Björkviksvägen på Färingsö har ett inbrott skett under perioden. Någon har brutit sig in i ett fritidshus och stulit en stor mängd alkohol samt en silverring.
Under påsklovet patrullerade områdespolisen bland annat i Stenhamra i sitt uppsökande arbete mot ungdomar som rör sig ute. Patrullen träffade på två tjejer i stenbrotten den 7 april som hade med sig en tetrapack med vin. Ingen av dem var över 20 år varför alkoholen direktförverkades på platsen med anledning av brottsrubriceringen ”olovligt anskaffande av alkohol”. Inga föräldrar kontaktades eftersom båda tjejerna fyllt 18 år.

LO BÄCKLINDER

 

Läs också