Joakim Nygård tillbaka i Sverige

Joakim Nygård, 28, är tillbaka i Sverige efter två säsonger med Edmonton Oilers i NHL.

Joakim Nygård blev den första ishockeyspelaren från Mälaröarna att nå hela vägen till NHL. Tiden i NHL var både upp och ner, men det var en dröm som gick i uppfyllelse att ta sig till världens bästa liga.

– Det var häftigt att spela i NHL Både jag och familjen trivdes väldigt bra i Edmonton. Första säsongen förstördes väldigt mycket av skador, men jag är ändå nöjd med det jag presterade när jag väl spelade, säger han och fortsätter:

– Andra säsongen var desto tuffare, bredare trupper på grund av pandemin, som gjorde att jag inte riktigt fick chansen och när jag väl fick den så tog jag den inte riktigt. Så lite besviken är man väl, men samtidigt har jag testat på det och uppfyllt en dröm att spela i NHL, säger Nygård.

Efter två säsonger i världens bästa hockeyliga är Joakim Nygård tillbaka i Sverige och Färjestad igen.

– Det känns jättebra, jag vet vad jag får här och hur allt fungerar så det känns tryggt och bra, säger han.

Joakim Nygård ville ha ett långt kontrakt och komma till ett slagkraftigt lag, som kan utmana om SM-guldet, vilket Färjestad kunde erbjuda. Ett sexårskontrakt skrevs på och med flera hemvändare blir Färjestad ett lag att räkna med den här säsongen.

– Det som fick det att tippa över till Färjestad var väl egentligen att jag kände att vi kunde få ett riktigt slagkraftigt lag som kan vara med och utmana om att vinna och det är en resa jag verkligen vill vara med på, säger Joakim Nygård och fortsätter:

– Vi har många bra kvalitéer. men sedan är det alltid många saker som ska falla på plats. Det räcker inte att man bara har bra spelare utan spelet måste sitta och vi måste kunna hantera pressen som vi ändå kommer få på oss. Men vi har absolut som mål att vinna SM-guld, avslutar Joakim Nygård.

Färjestad inleder SHL den 11 september med att spela borta mot svenska mästarna Växjö.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också