Johan Elfver (M) snart nytt kommunalråd

Kommunstyrelsens ordförande på Ekerö, Adam Reuterskiöld, deklarerade redan i somras sin avgång, men tycks sedan dess inte haft någon brådska att lämna plats åt Johan Elfver, Ekerömoderaternas förstanamn. Nu står det dock klart att skiftet kommer ske på nästa kommunfullmäktige, i slutet av april.

I somras berättade kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld i en personlig intervju i Mälaröarnas nyheter om planerna på att avgå från sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i Ekerö och istället kandidera till riksdagen. I november tillkännagav Ekerömoderaterna att Johan Elfver, idag kommunens näringslivschef, istället skulle bli deras förstanamn. 

Sedan dess har man inväntat att Adam Reuterskiöld ska lämna sin post för att låta Johan Elfver kandidera. Men hittills har inte Adam Reuterskiöld velat avgå, vilket både Dagens opinion och Expressen rapporterat om. Enligt Dagens opinion har det spekulerats om flera orsaker till detta.

Men i förra veckan kom Ekerömoderaterna ut med ett pressmeddelande om att Adam Reuterskiöld nu lämnar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 26 april och att Johan Elfver i samband med detta kommer ges möjlighet att väljas till posten.

– Vi har stegvis jobbat med en övergång sedan vi höll vår nomineringsstämma. Nu har vi hittat en lämplig tidpunkt för mig att lämna över stafettpinnen till Johan Elfver. Jag önskar Johan varmt lycka till i rollen och inte minst i valet i september, säger Adam Reuterskiöld i pressmeddelandet.

Johan Elfver, skriver i sin tur i pressmeddelandet:

– Jag är hedrad över förtroendet och vill förvalta det på det bästa sätt jag kan. Jag vill tacka Adam för hans många insatser för Ekerö kommun i sin roll och även önska honom lycka till i sin kandidatur till riksdagen i höst.

HELEN BJURBERG

Läs också