Johan kan bli nästa kommunalråd

Efter senaste tidens nomineringsarbete står det nu klart att det är Johan Elfver (M), kommunens nuvarande näringslivschef, som kommer axla manteln som moderaternas förstanamn på nästa års valsedel. Därmed är det också han som står på tur att ta över som kommunalråd om partiet återigen vinner valet.

Den 2 december höll Ekerömoderaterna nomineringsstämma i Tappströmsskolan och där bestämdes det hur valsedeln ska se ut när de lokala moderaterna går till val nästa år.

– Medlemmarna röstade i stort sett helt enligt nomineringskommittens förslag. Det betyder att förstanamnet blir Johan Elfver, därefter kommer Erik Lif Sjöcrona, Arnulf Langlet, Karin Kniberg och Frida Tamker, berättar nomineringskommittens ordförande Kjell Öhrström (M).

Tillsammans med sina kollegor har han under de senaste månaderna jobbat med att ta fram ett förslag bland de sju kandidater som själva anmält intresse för att efterträda Adam Reuterskiöld, som har avsagt sig att fortsätta uppdraget efter nästa val. Kandidaterna har bland annat genomgått personlighetstester, intervjuer och fått sina tidigare meriter granskade.

– Genom att presentera kandidaterna i den här ordningen har vi försäkrat oss om att vi har ett bra lag som är duktiga på lagspel, säger Kjell Öhrström.

– Det är väldigt roligt, hedrande och förpliktigande att ha fått det här förtroendet, säger Johan Elfver som för många kommunmedborgare är känd som kommunens näringslivschef. Han har dock även arbetat i flera år som informations- och presschef innan sin nuvarande tjänst.

– Jag kom in i kommunen 2007 som pressekreterare, så det har blivit många år på tjänstemannasidan. Men från och med i torsdags när jag blev vald, så ingår jag inte längre i ledningsgruppen, utan har bara kvar den delen av min tjänst som är en ren service- och stödfunktion. Från och med augusti kommer jag sedan vara tjänstledig för att kunna vara med i valrörelsen, berättar han.

Innan Johan Elfver började arbeta i Ekerö kommun och vid sidan av sitt arbete, har han hunnit med en hel del politiska uppdrag. Han har varit politiskt aktiv sedan 1987 då han gick med i Moderata ungdomsförbundet och har bland annat suttit i kommunfullmäktige och flera nämnder i Haninge kommun för moderaterna, suttit i Stockholms läns landsting och haft uppdrag på finansroteln i Stockholms stadshus hos Carl Cederschiöld (M).

Han har även studier i statsvetenskap och ekonomi samt erfarenhet från det militära i sitt mångfacetterade bagage.

– Jag fram emot att tillsammans med mina politikerkollegor jobba stenhårt i valet där vi ska visa att vi har kraften och viljan att förändra till våra invånares bästa och göra en insats för våra vackra Mälaröar, säger Johan Elfver.

LO BÄCKLINDER

Läs också