Jubileum, insamling och mässa

Den 20 november firade Mälarö träningsverk 1-årsjubileum i sina nya lokaler i Jungfrusund. Under dagen strömmade 700 personer genom lokalerna och minglade med lokala företagare, tävlade om att lyfta mest eller deltog i Spin of hope.

– Vi hade ju tänkt att vi skulle ha haft en ”grand opening” när vi flyttade in i lokalerna för ett år sedan, men det var mitt i pandemin och vi kunde inte genomföra det. Därför bestämde vi att vi skulle ta igen det nu när vi har ettårsjubileum, berättar Birgitta Steenhouwer, Mälarö träningsverk.

Som av en händelse var Barncancerfondens årliga evenemang Spin of hope planerat till samma helg som jubileet inföll. Det brukar locka många mälaröbor och så även i år.

– Jag tror att vi samlade ihop uppemot 80 000 kronor till insamlingen, säger Birgitta Steenhouwer, på morgonen efter evenemanget, när alla summor ännu inte hunnit bli kontrollerade.

Under dagen, som lockade nära 700 unika besökare, arrangerades också en Team Challengetävling, där par om två och två tävlade i att lyfta så mycket vikt som möjligt tillsammans.

På plats fanns också ett gäng mälaröföretag samt även ett antal av gymets samarbetspartners och det gav möjlighet till mingel och möjligheter att knyta kontakter.

– Det var tolv företag som deltog och det var väldigt uppskattat. Flera utställare kom med önskemål om att vi ska göra om det här årligen, berättar Birgitta Steenhouwer.

Hon förklarar också att det gångna året har präglats av en tuff start på den nya verksamheten, men  att det nu tycks börja ljusna.

– Det var full panik till en början när vi skulle öppna mitt i pandemin. Vi var tvungna att korttidspermittera och samtidigt skulle vi erbjuda samma service som tidigare. Men bit för bit har allt återhämtat sig och nu känns det definitivt som om vinden har vänt.

LO BÄCKLINDER

Läs också