Kanske uppflyttning

Både Skås herrar och damer kan avancera i seriesystemen.

Inför den avslutande omgången av fotbollen hade Skås herrar och damer chansen att knipa andraplatsen som kan räcka till att avancemang i seriesystemen.

Skås herrar mötte Enebybergs IF på hemmaplan i lördags. Vinst skulle innebära att Skå säkrade andraplatsen som kan räcka för att gå upp i division 4. Skå gjorde processen kort med tabellsjuan Enebybergs IF och vann med hela 7-0 och blev därmed bästa tvåan i division 5-serierna i Stockholmsområdet. Det innebär att Skå som var nykomling i division 5 har stor chans att avancera till division 4. Det avgörs först när division 3-serierna avgörs. För att Skå ta klivet upp i division 4 krävs att så få lag som möjligt från Stockholmsområdet åker ur division 3 så det öppnas upp platser till division 4 underifrån.

Skås damer hade också chansen att ta andraplatsen i division 4 som kan räcka för avancemang. Skå som låg trea inför den sista omgången mötte andraplacerade Viggbyholm hemma i söndags. Skå vann den helt avgörande matchen med 1-0 och passerade Viggbyholm och blev också bästa andraplacerade laget i division 4. Precis som herrarna krävs att resultat i andra serier går Skås väg för avancemang till division 3.

Ekerös herrar tog sin första seger för säsongen i den sista omgången i division 6 men slutade trots det sist i tabellen. 

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också