Läget i laget

Läget i laget

Fredrik Wikman, sportchef för ishockeysektionen jobbade tidigare med flicksektionen, men nu har han hand om hela sektionen. Dessutom pågår samarbetet mellan Ekerö IK:s och Skå IK:s ishockeysektioner, så arbetet är på heltid.

– Ihopslagningen av de två sektionerna innebär att vi har en av Stockholms största klubbar just nu i antal utövare, vi är runt 500. Samarbetet har inletts bra med allt vad det innebär att gå ihop så vi tror på säsongen.

A-laget spelar i division 3. Hur ser utsikterna ut för säsongen?

– A-laget är ett ganska ungt lag som är väldigt träningsvilliga, så vi tror att de kan överraska med entusiasm och fart.

Vad har sammanslagningen betytt för ishockeyn?

– Det har betytt jättemycket. Istället för att det dör ut i de äldre lagen, gick man ihop och skapade förutsättningar, dels med två hallar som gör att vi har träningsmöjligheter, dels att truppen blev större och det är bara positivt.

Hur ser det ut på flicksidan?

– Den är vi kanske mest stolt över. När jag började för tre år se

dan var det runt tio tjejer som spelade, nu är vi över 40 och vi fortsätter att växa. Det är framförallt unga tjejer som börjar och hela tjejhockeyn växer även i hela Sverige.

Vad är orsaken till det tror du?

– Jag tror att nyckeln till det är att man har satsat på att starta tjejlag och inte gett upp där. För det är en helt annan sak för en tjej att komma till en miljö med bara tjejer. Sedan kör de mycket med killarna också, men det blir lättare tack vare att de har sin tjejgrupp.

Vilka är de största utmaningarna inför kommande säsong?

– Det är att hitta tränare och ledare, det behövs fler.

EWA LINNROS

Läs också