Landslagsdebut och proffskontrakt

Landslagsdebut och proffskontrakt

Skå IK fostrade Rebecca Nilsson från Stenharma debuterade i landslaget och blir proffs i Tyskland.

Det händer mycket kring handbollsmålvakten Rebecca Nilsson, 22, just nu. Hon har skrivit på ett proffskontrakt med en tysk storklubb, debuterat i landslaget och är mitt uppe i det brinnande SM-slutspelet med Skuru. Nackalaget Skuru är framme i semifinal i SM-slutspelet och Rebecca Nilsson har storspelat under säsongen, så bra att den tyska toppklubben Tus Metzingen fick upp ögonen för Stenhamratjejen. Kontraktet är påskrivet och i sommar flyttar Rebecca Nilsson till Tyskland.

Hur känns det att bli proffs?

– Det känns spännande, otroligt roligt men läskigt att lämna tryggheten i Stockholm med familj, vänner och laget, det kommer kännas tufft. Men det är också en fantastik möjlighet för mig och en häftig utmaning. Förhoppningsvis kommer jag in bra i laget i Tyskland och kan känna mig hemma även där.

Förra veckan blev Rebecca Nilsson hastigt och lustigt inkallad till landslaget i VM-kvalet. Sverige vann den första matchen borta mot Ukraina med 28-14. Efter matchen drabbades delar av landslaget av corona, vilket gjorde att hela truppen stoppades inför returen på hemmaplan. Sverige fick på kort varsel kalla in ett helt nytt landslag där Rebecca Nilsson tog en av platserna och hon fick mycket speltid i andra halvleken. Sverige förlorade visserligen returen med 22-26 men eftersom resultaten lades ihop från bägge matcherna gick Sverige sammanlagt segrande ur mötet och är klara för VM.

Hur var det att debutera i landslaget?

– En väldigt annorlunda landslagsdebut men en otrolig häftig känsla! Lite overkligt att dra på sig landslagströjan och sjunga nationalsången. Skönt att vi klarade av att ta Sverige till VM också.

Eftersom Sverige VM-

kvalade blev det en paus i SM-slutspel där Skuru är framme i semifinal mot Skara. Det står 1-1 i matcher i en serie som spelas i bäst av fem.

Vad säger du om semifinalen hittills och vad krävs för att gå hela vägen?

– Otroligt tuffa matcher, vilket vi visste om på förhand att det skulle bli. Men det är också så man vill att det ska vara när man spelar om en finalplats. Skara har en otroligt bred trupp med några toppspelare, vilket kräver att vi får ut maximalt av vår trupp, vilket jag tycker att vi på många plan har fått under de två första matcherna.

– Vi har verkligen kommit ihop som ett lag under säsongen och alla har samma mål och vi sliter hårt för att nå det målet tillsammans. Får vi allt att stämma blir vi otroligt vassa i kampen om guldet i år.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också