Lång väntan på hela toaletter

I flera månader har toaletterna i tjejernas omklädningsrum i bollhallen bakom Tappströmsskolan varit avstängda. Anledningen är ett läckage i taket som, enligt kommunens fastighetsförvaltare, inte varit lättlöst.

I bollhallen bakom Tappströmsskolan bedrivs både idrottsaktiviteter dagtid för skolans högstadieelever och kvälls- och helgtid för de lokala idrottsklubbarna. Åke Svensson, har barn som både går i skolan och tränar i hallen på fritiden. Att tjejerna inte haft någon toalett i idrottshallen under skoltiden på flera månader, tycker han är anmärkningsvärt.

– Detta borde vara en arbetsmiljöfråga och åtgärdas snarast. Särskilt som det rör tonårstjejer, som kan behöva använda toaletten en del. 

Men även för aktiviteterna som sker på övrig tid har det varit ett problem att två av toaletterna i hallen varit stängda, tycker Åke Svensson.

Det har varit svårt att upprätthålla restriktionerna när vi har haft matcher. Det blir märkligt när man har kravet på sig att hålla smittan nere, men samtidigt inte har rätt förutsättningar.

Åke Svensson har anmält de trasiga toaletterna till kommuen, men flera veckor senare är de fortfarande avstängda. Rusmir Redzepagic, fastighetsförvaltare på kommunen, beklagar situationen men menar att problemet inte varit lättlöst eftersom det berott på ett läckage på taket ovanför omklädningsrummet och toaletterna. 

– Vi försökte först reparera taket men det lyckades inte. När vi insåg att det måste utföras ingrepp i takkonstruktionen för att åtgärda problemet, vilket kräver bygglov, ansökte vi om det och har sedan väntat på svar, säger han.

För Åke Svensson kommer det inte som någon nyhet att utrymmena är fuktskadade. Han menar att det i samband med snösmältningen redan för flera år sedan droppade det genom taket i samma omklädningsrum. 

– Man undrar ju om det skulle ta lika lång tid att åtgärda om det varit toaletterna i kommunhuset som varit trasiga, säger han.

När MN når Rusmir Redzepagic inför publicering har han precis fått startbesked och meddelar att toaletterna kommer åtgärdas temporärt under kommande vecka. Samtidigt tar han in offert för att få taket åtgärdat och både omklädningsrum och toaletter renoverade så snart som möjligt.

– Det kommer renoveras i etapper, för att hallen ska kunna användas samtidigt, men jag räknar med att allt blir klart under våren.

HELEN BJURBERG

Läs också