Läsårets bästa pedagoger

Barn- och utbildningsnämnden har utsett vinnarna av de nyinstiftade priserna för årets pedagog, team samt insats för trygghet och likabehandling till medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Priserna delades ut av nämndens ordförande, Sivert Åkerljung (KD) vid läsårets sista nämndsmöte på Ekebyhovs slott. Varje vinnare i respektive kategori får 20 000 kronor.

– Ett stort grattis till vinnarna och alla som blev nominerade! Vi är så glada för att vi har så fantastiska medarbetare i barn- och utbildningsförvaltningen på Ekerö, säger Sivert Åkerljung i samband med prisutdelningen. Barn- och utbildningsnämnden delar ut priserna eftersom de vill lyfta fram goda exempel på pedagogiska insatser och uppmärksamma några av de fantastiska medarbetare och team som gör skillnad för barn och elever i kommunens förskolor och skolor varje dag. Nämnden vill också synliggöra det utvecklingsarbete som pågår inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Motiveringarna lyder:

Årets pedagog 2022 Louise Lexbro Höij, som jobbar på Tappströmsskolan, har visat ett stort engagemang och skicklighet i sin undervisning och i sitt pedagogiska utvecklingsarbete. Hon är en kompetent och närvarande lärare som sprider glädje och det gör skillnad för både elever och kollegor.

Årets team 2022 finns på Gräsåkers förskola och kocken Sanna Pettersson har visat stor skicklighet i sitt samarbete och pedagogiska utvecklingsarbete genom att jobba aktivt och engagerat med ett personligt och tryggt förhållningssätt och med sin fantastiska matlagning som gör skillnad för barnen och vårdnadshavarna.

Årets insats för trygghet, likabehandling och motverkande av diskriminering och kränkande behandling 2022 gick till Emmeli Haag, Eva Bäck och Åsa Adolfsson. De jobbar på Skå skola och har visat stor skicklighet i sina insatser i det dagliga arbetet med allas lika värde och allas rätt till att lära i en trygg miljö. De har lyckats eftersom de är ett team av kompetenta, lyhörda och flexibla personer som alltid sätter barnets bästa först och det gör skillnad för barn och elever.    

Läs också