Liten badhushistorik

Liten badhushistorik

Badhus-planer har funnits i kommunen i över 50 år, men för cirka tio år sedan var det nära att bli verklighet.

I våra arkiv av MN har vi flera gånger funnit artiklar om badhusplaner i kommunen och det så långt bak i tiden som kring 1970. Men var gång det varit på tapeten har alltid något stoppat planerna.

Riktigt nära ett förverkligande var kommunen för cirka tio år sedan. 2009 togs beslutet av kommunfullmäktige om att ett badhus skulle byggas. Upphandlingen skulle vara klar till sommaren och första spadtaget skulle tas hösten 2010 med en beräknad byggtid på cirka ett och ett halvt år.  Inför valet 2010 sa dåvarande kommunstyrelsens ordförande Peter Carpelan (M) att ”Vi har jobbat hårt för att Ekerö ska få ett badhus. Det ska byggas vid Träkvistavallen och beräknas stå klart under 2011-2012”.

Men planerna grusades ganska fort, upphandlingen blev mer komplicerad än väntat. Dock var förhoppningen att upphandlingen skulle vara avklarad årsskiftet 2010/2011. Men i februari 2011 beslutades att den pågående upphandlingen av badhuset skulle avbrytas och att en ny upphandling skulle förberedas. Förhoppningen då var att ett första spadtag kunden tas 2012. Men det blev inget spadtag, upphandlingen avbröts och byggstarten sköts upp till dess att kommunens ekonomi tillät en byggnation.

Illustrationen är från 20111. Hur badhuset kommer att utformas nu är ännu inte framtaget.

EWA LINNROS

Läs också