Lös livspusslet – arbeta där du bor

 Mälaröarnas nyheter  besöker Destination Ekerö och träffar Henrik Kleist,som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

Vad är Destination Ekerö? 

– Destination Ekerö är en mötesplats för företagare. Navet är ett kontorshotell som hyser många och olika verksamheter. Här kan du hyra allt från en tillfällig kontorsplats, till eget större permanent rum för flera personer. Därtill finns ett serviceutbud med restauranger, färgaffär med paketutlämning, skönhetssalong med mera. 

Hur startade det och vem driver det?

– Destination Ekerö har funnits i nuvarande form några år, men förvärvades under 2022 av samma ägarkonstellation som driver området Jungfrusunds marina – med Jan Björklund i spetsen. Visionen är att skapa ett blomstrande lokalt företagande genom att erbjuda en naturlig mötesplats som stimulerar till professionellt samarbete och utbyte.

Vilka vänder ni er till?

– Dels är det lokala verksamheter naturligtvis, men vi ser också ett ökat intresse från enskilda personer från lite större bolag som söker ett lokalt satellitkontor att arbeta ifrån. Det kan vara permanent, i perioder eller delar av sin arbetsvecka. Att arbeta hemifrån passar inte alla, men arbeta nära där man bor – det vill de flesta.

Vilka företag finns på plats idag?

– Utöver de lite mer publika affärerna och restaurangerna, så finns här en bred mix av verksamheter innefattande bland annat fastighetsmäklare, barnvakt, redovisningsbyrå, illustratör, kommunikatörer, skönhetssalong, städfirma, markservice, arkitekt, regissör och cigarrimportör, ja något för de flesta smaker helt enkelt. 

Vad säger era hyresgäster är det bästa med att arbeta på Destination Ekerö?

– Det borde de var och en själva få svara på, men det som ofta kommer upp på gemensamma möten vi har är viljan och möjligheterna till samarbeten som platsen erbjuder. Alla välkomnar fler kollegor att bolla idéer med, likaså är engagemanget stort för att arrangera gemensamma aktiviteter. Sedan går det nog inte att komma ifrån att de flesta gläds åt att slippa sitta i bilköer till och från arbetet.

Har ni lediga platser?

– Ja, för det mesta. Då en del av våra lokaler och kontorsplatser hyrs ut med just flexibla och temporära upplägg så har vi en viss naturlig löpande omsättning på platser och verksamheter. Vi ser det som en del av konceptet, att ständigt få en injektion av nya samtalsämnen vid kaffemaskinen och förhoppningsvis fruktbara samarbeten.

Hur vill ni att Mälaröarna utvecklas framöver?

– Vi vill snarare att Mälaröborna och företagen utvecklas med tiden. Vi ser alla att omvärlden går mot ett mer lokalt tänk vad gäller självförsörjning i alla delar, inte minst vad gäller miljö och ekonomisk hållbarhet. Här ute har vi alla förutsättningar för att kunna skapa ett samhälle som står friskt och stadigt på egna ben – så låt oss alla samarbeta för att möjliggöra det. 

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Ekerö padel.

Läs också