Mälarö BK i lydnads-SM

Mälarö BK i lydnads-SM

Den 6 till 9 juni deltog tre ekipage från Mälarö brukshundsklubb i SM i lydnad i Hallsberg. Bäst gick det för Tina Rosberg och vallhunden Little Joe som tog hem en tjugofjärdeplacering.

– Det var jättevarmt och vi fick ge hundarna vätskeersättning och ha kylvästar på dem för att de skulle orka, berättar Tina Rosberg som tävlade med två av sina vallhundar, Little Joe och Fia-Friends Var E-Vargen.

Klubbkollegan Ewa Svensson Wirström tävlade också med sin vallhund Trolleys Nemi.

Även om de vädermässigt förutsättningarna var lika för alla, är det olika hur hundarna kan hantera värmen och de tre Mälarö BK-hundarna hade det tufft med att orka genomföra alla moment.

– Det var svårt för Joe att klara av att hålla ihop och gå fot hela vägen i det ”fria följet” och där tappade vi lite poäng, säger Tina Rosberg och fortsätter:

– Det är också fyra ringar med deltagare som tävlar bredvid varandra hela tiden, vilket göra att det kan vara svårt att hålla fokus när det ropas ut instruktioner precis intill som hundarna inte ska bry sig om.

Tina Rosberg och Little Joe lyckades trots de tuffa omständigheterna att ta sig upp på en tjugofjärdeplats, fyra platser och fem poäng från finalen.

Det är dock inte en slump att de tre Mälarö BK-ekipagen tävlar på SM-nivå. De tränar alla hårt och Tina Rosberg kör minst en pass om dagen med sina hundar, även om inte alla moment är med.

Nu fortsätter tränandet och tävlandet, med förhoppningen om ännu bättre placeringar nästa år.

– Det är så lite som fattas, vilket är en morot för att fortsätta, säger Tina Rosberg som redan kvalat in till nästa års SM och nu jobbar vidare för att höja sin ranking.

LO BÄCKLINDER

Läs också