Mälarö hockey till Alltrean

Efter en rafflande slutomgång lyckades Mälarö hockey knipa den sista platsen till Alltrean.

Inför den sista omgången av Hockey-trean Östra B i fredags slogs Mälarö hockey, Waxholm och Österåker om de två sista platserna till Alltrean. Mälarö hockey hade bortamatch mot redan klara andraplacerade Älta och just Österåker och Waxholm mötte varandra.

Lagen turades om flera gånger under kvällen att ligga på rätt sida om strecket. I Österåker drog Waxholm till slut det längsta strået och vann med 5-2, vilket innebar att Mälarö hockey var tvungna att ta poäng i Älta.

Efter den första perioden ledde Mälarö hockey med 2-1. Inför den sista perioden ledde Älta med 3-2. Mälarö hockey kvitterade tidigt i den tredje perioden men Älta återtog ledningen kort därpå. Med dryga tio minuter kvar kvitterade Mälarö hockey återigen genom Jesper Jansson fram till 4-4. Ett resultat som stod sig perioden ut och Mälarö hockey var därmed klara för Alltrean dit de fyra bästa lagen går.

I förlängningen tog även Mälarö hockey bonuspoängen då Vincent Lawaetz avgjorde vilket innebar att Mälarö hockey tog den fjärde och sista platsen.

– Målet är att ta sig till division 2 och första målet är uppnått att ta sig till Alltrean. Med alla sjukdomar och skador som varit är det starkt av oss. Hoppas alla får vara friska och hela, då är vi absolut ett lag att räkna med för att gå hela vägen, säger tränaren Christian Sannerdal.

Alltrean drar igång den 30 november.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också