Mälaröarna goes Indien

Mälaröarnas första indiska restaurang har slagit upp dörrarna. I lokalerna i Närlunda  där Enzo Deli och Gelato förut huserade sprids nu varma och kryddiga dofter från ”Spice of India”. 

Att Mälaröborna längtat efter indisk mat blev tydligt när ”Spice of India” öppnade för två helger sedan. Många var de som var nyfikna och hungriga och flera fick vänta länge, både på att få beställa samt på sin mat.

– Men det var det värt, det var väldigt vällagat och gott, säger Elin Karlsson som MN möter utanför restaurangen.

Just denna dag är hon på väg in för att hämta lunch, något som enligt hemsidan ska serveras men som man bestämt sig för att vänta med tills efter sommaren.

– Vi har öppnat men det är nog först i mitten av augusti som allting kommer att vara helt i sin ordning, säger Suvash Banik som äger restaurangen.

Förutom restaurangen på Ekerövägen driver han ”Spice of India” på Östermalm samt ”Indian King” vid Norra Bantorget.

– Vi serverar vällagad och välsmakande mat med inspiration från hela Indien och vi bestämde oss för att öppna härute när vi insåg att Ekerö inte hade någon indisk restaurang.

Förutom att lunch inte serveras är även öppettiderna justerade. Restaurangen öppnar klockan 13 varje dag samt stänger klockan 21 alla dagar förutom fredag och lördag då man håller öppet en timme längre.

MARIA  FORSLUND

Läs också