Mälaröartister släpper nytt

Mälaröartister släpper nytt

Mälaröarnas rika musikliv bidrar ständigt med nya musiksläpp. Under senaste tiden har bland annat Thyra, Apanage och Johan Finnerman levererat ny musik till strömningstjänsterna.

Bakom namnet Thyra döljer sig de två väletablerade och erfarna musikerna och låtskrivarna Karin Thyr och Göran Eriksson, från Färingsö. De spelar sedan många år tillsammans med Sveriges artistelit och pendlar mellan Stockholm och Nashville. Nyligen lanserade de dock den countryinspirerade singeln ”Witchcraft”, uppföljaren till sin egen debutplatta från 2011. Sammanlagt har duon över 50 miljoner lyssningar på sin musik.

– När man har en historia att berätta kommer ofta text och musik på en gång, säger Karin och berättar att låten handlar om kvinnlig kraft och förmågan att skifta balansen och vända på perspektiven.

Ekeröbon Johan Finnerman släppte senast musik tillsammans med Cosmic Twins, men är nu tillbaka som soloartist med indierocklåten ”I know she will”.

– Skillnaden från förra gången jag släppte musik i eget namn är att jag nu jobbar med två producenter, vilket jag hoppas märks på musikkvaliteten. Nu planerar jag att släppa ytterligare singlar och sedan en EP. Det vore naturligtvis roligt att kunna släppa ett fullängdsalbum framöver, berättade han när han gästade God kväll Mälaröarna den 19 mars.

I programmet deltog även duon Apanage med Anders Ek från Gällstaö och Peter Gustafsson från Lovön och berättade om sin nya låt ”Det är inte snön som faller”. De båda träffades då de har barn i samma skola och insåg att de hade mycket gemensamt. Anders är hemmajobbande författare och Peter som är musiker, sitter också hemma mycket och jobbar. De började träffas under dagtid och hittade så småningom gemensam inspiration till att skapa musik. Nu ligger alltså första resultatet ute för lyssning.

– Vi har en låt till som är klar och bara ska mastras och den släpper vi sannolikt om ett par veckor, sa Anders.

LO BÄCKLINDER

Läs också