Mälaröbor på landslagsuppdrag

Tre spelare från Mälaröarna har blivit uttagna i landslagstrupper i ishockey.

Carl Lindbom, 19, från Ekerö har i ett stjärnspäckat Djurgården varit lagets klart bästa spelare och hela allsvenskan bästa målvakt så långt. 

– Det är väldigt kul att det gått så bra och det är något jag jobbat hårt för varje dag, säger Carl Lindbom.

Trots storspel av Carl Lindbom har Djurgården inte gått lika bra som förväntat men han tror spelet kommer lossna. 

– Det har varit lite kämpigt men vi har bra saker på gång. Vi har haft svårt att göra mål men jag tror det kommer lossna. Vi har en bra grupp och bra kemi i laget och alla vill spela för varandra så jag är inte orolig inför framtiden, säger Carl Lindbom.

Efter sina insatser i Djurgården är han given som första målvakt när junior-VM drar i gång den 26 december i Halifax och Moncton i Kanada. USA och Kanada får gälla som favoriter men Lindbom tror att Sverige kan vara med och utmana.

– Jag tror vi kan vara med och slåss om guldet om vi lyckas spela ihop oss under de här två veckorna vi har som uppladdning inför junior-VM, säger Lindbom.

I team 16 kom två spelare från Mälarö hockey med i det landslag som i helgen ska åka till finska Uleåborg för tre matcher mot Finland. Spelarna är Torkel Jennersjö och Felix Färhammar.

Vi frågade spelarna hur det känns att komma med i landslaget? Hur ska det bli att dra på sig landslagströjan inför första matchen? Vad säger du om att två spelare från Mälarö hockey kom med i landslaget?

Torkel Jennersjö:

– Det känns såklart väldigt roligt och en dröm som jag haft sedan jag varit liten.

– Ska bli sjukt mäktigt att få dra på sig landslagströjan, jag känner stor stolthet i att få representera Sverige.      

– Det känns såklart extra roligt att det är två spelare från Mälarö. Ska bli väldigt spännande att få dela denna resa med Felix. Jag är glad för Mälarö hockey och även vår coach Jakob Bäckström och alla andra som jobbat hårt med oss i flera år.

Felix Färhammar:

– Det är otrolig kul att man fått chansen till att spela i landslaget. En dröm som gått i uppfyllelse men vägen hit har varit tuff men rolig.

– Lite overkligt men jag ser verkligen fram emot att bära tröjan och spela för Sverige.

– Det är så roligt att Mälarö har fått fram många bra spelare och att Torkel och jag får göra den här resan tillsammans är toppen. 

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också