Mälarödamer i topp

Mälarödamer i topp

Mälaröarnas hockeydamer, i både Ekerö IK Cougars och Skå IK Mammuts, har haft en framgångsrik hockeysäsong, trots att den avbröts i förtid. EIK blev serietta i sin division och Skå tog hem en tredjeplats i sin.

Efter att båda lagen under tidigare år har spelat i Damer Rekreation division ett, klev Skå IK ner till division två inför denna säsong för att lätta lite på tempot. Det ta öppnade upp för ett samarbete mellan lagen och det har under säsongen varit möjligt för spelare som vill spela på en högre respektive lägre nivå, att kliva över till det andra laget, något som har uppskattats i båda lagen.

Liksom många andra seriespel fick damhockeyn också ett abrupt slut när alla matcher ställdes in och serien avslutades i förtid en bit in i mars, när coronaviruset började spridas i Sverige. Cougars landade då på tredje plats i sin division.

– Vi är nöjda med att vår placering och det känns bra att vi slog seriesegrarna Huddinge, när vi spelade mot dem i höstas. Det är också skönt att det var de som vann över Haninge som tidigare varit obesegrade i alla år som vi spelat, säger Vicky Ahnstrand, EIK Cougars.

Hon tycker att upplägget med att spelare kan hoppa mellan lagen, har varit lyckat och ett stort steg i rätt riktning för Mälaröarnas damhockey.

Skå IK:s damer landade på en förstaplats i Damer Rekreation division två, efter att ha vunnit sin sista match mot Sollentuna HC med 10-0.

– Det har varit en jätterolig säsong med flera nya spelare, både sådana som är helt nya och andra som har pausat sitt spelande under några år, säger Nina Garpendal, lagledare i Skå IK Mammuts.
Hon berättar också att damhockeyn har fått ett rejält uppsving under senare år och bara inom rekreationsserierna finns drygt 450 aktiva kvinnor i Stockholmsområdet just nu.

LO BÄCKLINDER

Läs också