Mälaröspelen lockade 300 friidrottare

Mälaröspelen lockade 300 friidrottare

Den 11 maj arrangerade Mälarö SOK Mälaröspelen för nionde gången i ordningen. Över 1 000 grenstarter och 300 deltagare fyllde Träkvistavallen under den späckade dagen.

– Överlag så fortlöpte tävlingarna väldigt bra. Vi hade tur med vädret och jag tycker vi blir bättre och bättre på att arrangera för varje år som går. Det är minst sagt komplicerat att arrangera en stor friidrottstävling med många grenar samtidigt, varför vi har runt 70 funktionärer under tävlingarna, berättar Daniel Karlsson-Lönnö, tävlingsledare på Mälarö SOK friidrott.

Det tävlades i sprint 60 meter, 80 meter och 200 meter, höjdhopp, längdhopp, kulstötning och kast med liten boll. Det slogs också ett antal tävlingsrekord under dagen och den som lyckades med det fick med sig en pokal hem.

– Vi hade vårt näst största arrangemang hittills med över 1 000 föranmälda grenstarter, fördelat på runt 300 deltagare. De flesta startande kommer från andra klubbar och i år var det Mälarhöjdens IK som var mest representerad.

Det fanns också tillresta deltagare från bland annat Enköping, Eskilstuna, Alunda, Nynäshamn och Glanshammar samt från stora delar av Stockholmsområdet.

– Det är jättekul att se att vi står oss så bra som vi gör i konkurrens med andra tävlingar. I år arrangerade vi samma helg som Täby IS hade stora ”Täby Open” och trots det var det många som valde att åka och tävla hos oss. Det är väldigt glädjande att vi har lyckats etablera oss så väl hos andra klubbar.

Många lokala friidrottsförmågor gjorde också bra ifrån sig under dagen.

– Jag undviker att lyfta någon specifik, men det blev ett antal grensegrar och pallplatser för våra egna SOK:are. Glädjande var att antalet deltagare från Mälarö SOK gick upp i år efter att ha dippat lite förra året. Mälaröspelen är en väldigt viktig tävling för våra aktiva, genom att de har möjlighet att testa på att tävla på en stor, sanktionerad tävling på hemmaplan innan de förhoppningsvis vågar sig iväg på andra klubbars tävlingar, konstaterar Daniel Karlsson-Lönnö och uttrycker också stor tacksamhet över alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig trots det stora jobb som den ansträngande dagen medför.

LO BÄCKLINDER

Läs också