Många nöjda, unga entrepenörer

Kommunens sommarsatsning på unga entreprenörer föll väl ut. Åtminstone ett av företagen är fortfarande igång och flera av de övriga lyckades bra med sina satsningar.

I en utvärdering som gjorts av sommarens verksamhet konstateras att samtliga 33 deltagare från Ekerö kommun fullföljde programmet och att 100 procent av dem skulle rekommendera Rookie Startups till en vän.

– Det var en jättebra utbildning och man fick mycket kunskap. De uppmuntrade oss också mycket till att fortsätta med vårt företag efter sommaren, säger Melvin Åkesson, som tillsammans med Isac Dahlin levererade frukostfrallor till ekeröborna under tiden projektet pågick.

– Vi tog en paus under juli och augusti, men nu har vi levererat under september och oktober också, fortsätter Isac.

De har använt sig av sociala medier och fått stor hjälp av att ryktet om de driftiga sextonåringarna har spridit sig från nöjda kunder.

– Nu har vi också använt oss av yngre killar som springpojkar. De har hjälpt till med att packa brödet och leverera till kunderna, säger Melvin.

Hur det blir med verksamheten framöver vet de inte. De har nyligen börjat gymnasiet båda två och spelar dessutom fotboll, vilket tar en hel del fritid. Men de håller inte för uteslutet att de kan komma att bli företagare i framtiden.

Bland de övriga deltagarna i Rookie Starups fanns flera som lyckades väl med sina satsningar. Årets team på Ekerö blev ”Ljuz” som producerade kombinerade ljus och stearinljus av återvunnet stearin. Årets produkt och årets säljare blev Ellie Nordberg med sitt företag ”Rescued Herbs”, där hon i samarbete med en lokal örtproducent tog tillvara örter som annars riskerade att kasseras och gjorde nya produkter av dem. Hon hamnade även i topp fem av alla Rookie Startupsföretag i hela Stockholm. Utmärkelsen för Årets tjänst bland ungdomarna i Ekerö kommun, blev ”Lindqvists marinservice” som lagade båtmotorer.

LO BÄCKLINDER

Läs också