Många nya trafikbrott

Många nya trafikbrott

Stölderna fortsätter runt om på Mälaröarna, både i bilar och i bostäder. Polisens prioritering av trafikförseelser har också resulterat i många konstaterade brott.

– En person greps för drograttfylleri och grov olovlig körning  på Ekerövägen i samband med att ingripandeverksamheten från Vällingby hade en trafikkontroll, berättar Anna Freij, kommunpolis och fortsätter:

– Jag har varit i kontakt med trafikpolisen som lovat att hjälpa till på Ekerö. De meddelade att vid ett tillfälle när de satte upp en mobil automatisk trafiksäkerhetskontroll under cirka fyra timmar, konstaterade de trettiotre fortkörningar.

Under perioden har det också varit ytterligare trafikkontroller på Mälaröarna och polisen har fått fast både fortkörare, en drograttfyllerist och en falskskyltad bil som de stötte på i Stenhamra.

Anna Freij rapporterar också om två brandtillbud som polisen fått hantera. Dels skedde en skadegörelse genom brand på Tappströmsskolan den 25 november och den 30 november uppstod en brand i ett sop-rum i Ekerö centrum, vilket föranledde en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

På Färingsö skedde en hel del stölder runt den 26 november. Flera båtmotorer stals, både från båtklubbar och från andra platser i Stenhamra. Likaså stals diesel från flera lastbilar på Färentunavägen i Skå och på Apelvägen i Stenhamra stals både verktyg och maskiner.

I början av december skedde ytterligare en stöldvåg då det bland annat stals föremål ur en bil på Ploglandsvägen, Ekerö, en uppsättning vinterdäck försvann också ur ett garage på Bandyvägen och i Stenhamra krossades rutorna på en bil och en dator stals.

– Tänk på att inte lämna paket och andra inköp i bilen när ni julhandlar. Just nu har vi sett fall där tillgreppen skett med hjälp av störsändare, som stör ut automatlåsningarna i bilar, säger Anna Freij.

Även ett antal villainbrott har skett under den senaste två veckorna. Ett radhus i Stenhamra drabbades av stölder, en bod i Skå likaså och även en villa i Skå fick påhälsning av tjuvar runt den 5 december. Träkvistavallen på Ekerö råkade också ut för stölder. Denna gång var det verktyg som försvann.

LO BÄCKLINDER

Läs också