Många ville smaka på Ekerö

Många ville smaka på Ekerö

Den 14 september fylldes Ekerö centrum av närodlat, vällagat och smakrikt, när ”Smaka på Ekerö” ägde rum för tredje gången. Sol och musik var andra dominerande ingredienser.

Lokalproducerad honung, grönsaker från Färingsö, kött från Munsö, lamm- och fårprodukter från Skå och mycket annat som har sitt ursprung på Mälaröarna, fanns att köpa eller som smakprov under ”Smaka på Ekerö”. Det var lite kallt i skuggan, men solen sken över centrum och dess besökare.

– Det blev jättelyckat och även om det var lite tunt med besökare i början, så kom det många vid lunchtid och sen var det full fart. Men så brukar det vara, så det är inget ovanligt, berättar Lena Moberg, Floristhörnan, en av arrangörerna.

Hon berättar att många av de lokala producenterna sålt slut på sina produkter innan dagen var över och att trycket var hårt på att köpa såväl grönsaker och kött, som färdiglagad mat och annat. Hoppborgen var fylld av barn och till ansiktsmålningen var det kö. Något som även centrums nya restauratör fick uppleva.

– Jag pratade med dem som ska öppna Poke Burger i oktober och de hade tagit med sig 400 smakportioner som tog slut.

Nu hoppas arrangörerna på att locka ytterligare utställare till nästa år och låta arrangemanget växa.

– Det är gratis att delta och det är ett jättebra sätt att berätta att man finns. Till nästa år funderar vi på att utvidga genom att sätta ett citationstecken runt ”Smaka” och låta det omfatta även hantverksprodukter som är tillverkade på Mälaröarna, säger Lena Moberg.

LO BÄCKLINDER

Läs också