Marja och Martin blev ”Årets nyföretagare”

Utmärkelsen till Årets nyföretagare delades i år ut till Marja Conradsson och Martin Andersson som driver Adelsö butik. ”Positiv och serviceinriktad personal” var en av vinnarfaktorerna.

Det var nära att det inte blev någon utdelning av priset till Årets nyföretagare. Marja Conradsson och Martin Andersson som driver Adelsö butik hade fullt upp med att driva sitt företag och fick övertalas att komma till Sånga Säby i sista sekund.

– Det ringde en man från juryn samma dag som prisutdelningen var och berättade att vi hade blivit nominerade och ville att vi skulle komma. Men vi hade inte tid, så till sist var han tvungen att berätta att det var vi som vunnit och skulle ta få ta emot priset, berättar en glad och stolt Marja Conradsson dagen efter prisutdelningen.

Igår kväll firade de visserligen med pizza från den lokala restaurangen, men idag har hon och Martin fullt upp med jobb igen. Något som det har blivit en hel del av sedan de tog över butiken på Adelsö för ett och ett halvt år sedan. Kunderna har strömmat till och uppskattar det varierade sortimentet som innehåller ett stort ekologiskt sortiment, en hel del lokalproducerat och dessutom ett stor variation av butikslagad mat.

– Vi har fått jättemycket positiv respons från våra kunder och vi blir alltid lika glada när någon säger något snällt om butiken. Men den här utmärkelsen ger oss också ett erkännande som företagare, konstaterar Marja.

Nu ser de fram emot att få skapa julstämning i butiken för andra gången. Då utökas det butikslagade sortimentet och för den som vill kan man i stort sett köpa all sin julmat färdiglagad. Marja och Martin är också med och arrangerar ett lokalt julbord tillsammans med andra aktörer på Adelsö, vilket blev en succé förra året och biljetterna sålde slut i rekordfart.
Priset ”Årets nyföretagare” är instiftat av Mälaröarnas företagareförening, Företagarna Ekerö, Handelskammaren Västerort/Ekerö, kvinnliga nätverket Selma och Nyföretagarcentrum Ekerö.

LO BÄCKLINDER

Motivering:
”En på Adelsö efterlängtad etablering av en servicebutik med ett brett utbud av varor och tjänster levererat av en positiv serviceinriktad personal.”

Läs också