Mat och upplevelser i Ekerö centrum

Mat och upplevelser i Ekerö centrum

”Smaka på Ekerö” heter Ekerö centrums stora höstfirande som ägde rum för andra året i rad den 15 september. Mat, musik och andra festligheter fyllde torgen och lockade många mälaröbor att mingla en stund.

Det var fokus på lokalproducerat när Ekerö centrum bjöd in till festligheter i strålande sol. Det doftade mat, nybakat och sockervadd lång väg och det fanns gott om glada barn med ansiktsmålningar.

Annons

– Det blev otroligt lyckat och och det kändes som om alla som besökte centrum uppskattade arrangemanget, säger Annika Sandquist som driver butiken Kingswood och varit med och arrangerat genom Ekerö centrumförening.

Många av kommunens lokala producenter var på plats och visade vad de har att erbjuda. Det gick att köpa med sig såväl vit drottning-potatis från Adelsö, som nybakt bröd från både Svartsjö och Närlunda, honung från Munsö och hantverk som gjorts av interner på kommunens två anstalter. Det fanns även både hoppborg, sockervadd och ansiktsmålning för barnen. Butiker, kaféer och restauranger bjöd på specialerbjudanden och på Mälarö torg spelades uppskattad livemusik med anledning av att Mälaröarnas egen radiokanal Radio Viking firar 25-årsjubileum.

– Vi kommer definitivt att fortsätta med det här arrangemanget och nu hoppas vi på att det blir ännu fler som vill vara med nästa år, säger Annika Sandquist.

LO BÄCKLINDER

Annons

Läs också