Med Ekeröföretagare i fokus

Med Ekeröföretagare i fokus

För att sätta fullt fokus på kommunens alla småföretagare, har nu Företagarna Ekerö en egen lokal arbetsgrupp . 
– Vi är så taggade på att komma igång och jobba, säger nya vice-ordförande Susanna Stensdotter.

Redan tidigare har Företagarna varit verksamma inom kommunen, men då genom lokalföreningen ”Företagarna Sundbyberg-Ekerö”.

– Med tanke på att 97 procent av de 4 200 företag som är registrerade i kommunen, är småföretaget med mindre än 10 anställda, så vill vi jobba främst med de frågor som är aktuella just för dem och har därför bildat en lokal arbetsgrupp som kan fokusera helt på kommunen. Vi vill lyfta de små företagens betydelse för kommunens näringsliv, säger Susanna Stensdotter.

Hon och styrelsekollegorna satsar nu hårt på att fortsätta utveckla det samarbete som redan finns med kommunen och andra aktörer som jobbar för att främja företagsklimatet på Mälaröarna.

– Vi vill vara en knutpunkt för företagandet på Ekerö och vill stötta medlemmarna så att de kan synas och utvecklas. Som medlem får man också tillgång till alla föreningens event, oavsett var de sker i landet, säger ordförande Monica Dupouy.

Föreningen är sedan tidigare representerade i kommunens näringslivsråd och sitter med i juryn som utser Årets Ekeröföretag varje år. Vem som får årets utmärkelse annonseras den 13 april (då denna tidning just gått i tryck, reds. anm.) och Företagarna tar sedan vidare vinnaren i den egna tävlingen som först avgörs på läns- och sedan på riksnivå.

I slutet av augusti planerar Företagarna Ekerö också att arrangera ett event där deltagarna förhoppningsvis kan träffas fysiskt, men det finns en digital reservplan om pandemirestriktionerna håller i sig. Oavsett form lovar man dock att det blir tillfälle till nätverkande, någon slags underhållning och matnyttig information för medlemmarna.

– Ett av våra mål är också att vi inom ett par år så ska ha en helt annan mångfald i styrelsen, både med tanke på bransch, ålder, etnicitet och allt annat man kan tänka sig, slår Susanna Stensdotter fast.

LO BÄCKLINDER

Fakta Företagarna

Företagarna företräder omkring 60 000 företagare i Sverige genom 250 lokalföreningar.
Den ideella organisationen erbjuder nätverk, kunskap och praktisk hjälp till sina medlemmar samt arbetar för ett bättre företagarklimat.

Läs också