Med hoppet som stav

”Med hoppet som stav” är samlande rubrik för Världsarvsteaterns ”allkonstverk”, som spelas just nu och även i sommar.       Det blir fyra olika program med helt skilda teman som spänder mellan forntid och nutid.

Det olika programmen är: ”Vandring genom tid och rum – om vårt band till naturen”, ”Trädgårdskonstens historia”, ”Havamal, haiku, totem och indiansång” samt ”Kreativa kvinnor med kris som drivkraft”.                                 

Beryl Kornhill mångkonstnär, dramatiker och regissör står för manus samt medverkar tillsammans med Bengt Einarsson, skådespelare och Peter Andersson, pianist. Det blir berättelser, teater, satir, dikt och haiku. Dessutom visor, ragtime, indiansång och klassisk musik. Tolv föreställningar ges på Adelsö, Ekerö och Färingsö.                                                                   

Beryl som är inspirerad av både historia och nutid säger: 

– Ett världsarv är en brygga genom tiden och förenar levande och döda. Ett världsarv kan både inspirera och varna oss. Historia, nutid och framtid är en helhet. Det vi gjorde igår påverkar oss idag som påverkar framtiden. Snart blir jag 85. Jag har känt och talat med människor födda på 1870-talet. Jag har barnbarn födda 150 år senare!             

– Min tid är nu. Varje människa är liksom jag ett minivärldsarv – en tillfällig brygga mellan generationer. En brygga som ger kontinuitet, tillhörighet och mening i en komplex tillvaro. ”Med hoppet som stav” är Världsarvsteaterns och mitt bidrag som kan inspirera och roa.  Skratta tillsammans är aldrig fel!

Läs också