Medaljregn i SM för Mälarötjejer

Det blev hela sju SM-medaljer i badminton för Mälarötjejer.

Ekerö IK badminton har idag drygt 60 juniorer och 15 seniorer med breddverksamhet inom juniorer och ett serielag i division 3 för seniorer.

– Fastän vi är en liten klubb med stora begränsningar i halltider, som alla andra, har vi genom samarbete med de andra storklubbarna i Stockholm kunnat erbjuda de som vill träna mer eller satsa på badminton den möjligheten, säger Pernilla Ståhle från Ekerö badminton.

På tjejsidan finns det tre satsande tjejer med ursprung i Ekerö IK som är med i U15 landslaget och dessutom har en dam med i veteranlandslaget. De tog tillsammans sju medaljer på senaste SM.

I SM för U13 deltog tvillingarna Nike och Nova Mineur som numera tävlar för Komet badmintonklubb. Tillsammans tog de ett SM-silver i dubbel.

– Att ha SM som första tävling efter så långt pandemiuppehåll var ju lite annorlunda. Att spela dubbel med sin tvillingsyrra är speciellt och att ta silver på vårt första SM är vi såklart jättenöjda med. Det gör att vi är extra motiverade att träna inför kommande stora tävlingar, säger de.

Nike Mineur tog även ett SM-brons i mixed.

I SM för U15 deltog My Karlsson och Matilda Ståhle i alla tre kategorierna. Matilda Ståhle som numera spelar i Kista vann ett SM brons i singel, SM brons i mixed och ett SM silver i damdubbel med Felicia Silvenoinnen.

– Jag tycker att min insats på SM var bra. Jag är nöjd och trodde inte att jag skulle ta medalj i tre kategorier. Det var även första tävlingen på ett år ungefär så det var väldigt ovant att tävla igen och att starta med ett SM var svårt, säger Matilda Ståhle.

Dessutom tog Eva Lindqvist ett brons i mixed i veteran-SM.

Pernilla Ståhle tror sig veta varför Ekerö IK fostrat så många duktiga badmintonspelare.

– Varför vi har många från lilla klubben Ekerö IK badminton tror jag bland annat beror på deras möjlighet att utöva flera idrotter parallellt inom Ekerö IK innan specialisering. Det är idealiskt med en lagidrott och en individuell idrott, avslutar Pernilla Ståhle.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också