Meriterad sportchef till Ekerö

Meriterade Deval Eminovski, 56, är ny sportchef i Ekerö IK fotboll.

I onsdags anlände Ekerö IK fotbolls nya sportchef för att introduceras och lära känna organisationen. Deval Eminovski är ett välmeriterat namn som bland annat vunnit SM-guld som spelare för Malmö FF:s herrlag och som tränare för Malmö FF:s damlag. Han har bara varit i klubben i några dagar, men har redan fått ett positivt intryck av sin nya arbetsgivare.

– Jag blev seriöst imponerad av hur professionellt rekryteringsfasen genomfördes under vilken jag och andra kandidater sattes på hårda prov. Det visar för mig mega seriositet som är enormt spännande att få vara en del av.

Vad var det som lockade dig till Ekerö IK?

– Det är utmaningen att vara med i en redan startad utvecklingsstrategi.

Vad är det du kan tillföra i din roll som sportchef?

– Jag har god kunskap och kompetens om spelarutveckling och implementering av metodiker för spelarutveckling. Utöver det har jag goda kontakter med andra fotbollskollegor som utvecklat andra metodiker än de som jag behärskar, vilka kan vara intressanta för Ekerö IK.

– Så jag kommer diskutera just dessa frågor med alla parter jag kommer jobba nära med i EIK, för att få uppfattning om enskilda önskemål men främst för att skapa broar mellan befintliga och nya metodiker.

Var befinner sig Ekerö IK fotboll om fem år?

– Vår ambition är att följa utsatt strategi med att underlätta och utveckla utbildningsmetoder som gör Ekerö till en föredömlig verksamhet för idrottsligs utveckling för barn, ungdom och vuxna idrottare som vill stanna i Ekerö och utvecklas med oss.

Läs också