Metall och akvarell – stor bredd på årets Konstringendeltagare

I år ställer 45 konstnärer ut på 30 platser när Konstringen på Mälaröarna slår upp portarna den 25 till 26 september för 32 gången i rad. Den populära samlingsutställningen på Ekebyhovs slott är också tillbaka i år.

 Det är tätt mellan prickarna på årets karta för Konstringens utställare. Runt om på Mälaröarna öppnar 45 lokala konstnärer sina ateljéer och utställningslokaler för besökare och på Ekebyhovs slott finns ett verk av varje utställare för att ge ett smakprov.

– En av tankarna med konstringen är att den egna insatsen tillsammans med de övriga ska ge en mångdubbel effekt. Vi vill bidra till kulturlivet i kommunen och vill ge konstnärer en möjlighet att träffas och umgås samt synas i ett större sammanhang, berättar Jill Stark, ny ordförande i föreningen.

Hon berättar att det är ett tiotal olika arbetsgrupper som arbetat med att förbereda årets utställning. Alla medlemmar är med och bidrar med allt från annonser till hänga utställningarna och att färdigställa årets karta, för att kunna ge Mälaröborna sitt årliga stora konstevenemang. Kartan finns att hämta i butiker och många andra ställen på Mälaröarna eller på föreningens hemsida.

Ny utställare för i år är Annica Johansson som ställer ut måleri i akryl samt pastell och fine art-tryck, Björn Druse som målar akvareller, Lena Holst som visar mosaik i kakel, sten och glas samt Stane “Slas” Loboda som ställer ut metall, koppar och mässingsföremål.

LO BÄCKLINDER

Läs också