Ministerbesök

Ministerbesök

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) besökte socialförvaltningen och  ungdomsmottagningen på Ekerö 26 oktober.

På socialförvaltningen fick Åsa Lindhagen veta mera om arbetet kring våldsutsatta kvinnor i nära relationer och också hedersrelaterat våld och förtryck.

– Det är så värdefullt att träffa socialsekreterare och se vad socialtjänsten kan göra för att ge stöd och hjälp och också, vad vi kan förbättra. Flera politiker var också med och det finns ett stort engagemang, kommenterade Åsa Lindhagen.

Kommunpolitikerna från Ekerö som träffade Åsa Lindhagen var Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande, Kjell Öhrström (M), socialnämndens ordförande, Björn Osberg (MP), socialnämnden, Sivert Åkerljung (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Ulrika Sandin (MP), barn och utbildningsnämnden.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att Åsa hade möjlighet att komma hit och ta del av det arbete som kommunen gör kring de här frågorna. Det som bland annat lyftes som ett stort dilemma är bostadssituationen. Det är ett problem att kommuner i Stockholmsregionen i stor utsträckning har sålt ut allmännyttan. Nu har vi gudskelov lyckats rädda den här i vår kommun, men det är viktigt att man bygger ut beståndet med hyreslägenheter, sa Ulrika Sandin.

Efter besöket på socialförvaltningen, besöktes ungdomsmottagningen. 

– Min förhoppning är att alla ungdomar i samhället känner att om de behöver stöd och råd, kan de vända sig till ungdomsmottagningen. Det är viktigt att man kan nå så många ungdomar som möjligt och verkligen se till att de som behöver stöd, får det. Därför är ungdomsmottagningarna otroligt viktiga, sa Åsa Lindhagen.

EWA LINNROS

Läs också