Mirjam Björklund utslagen i Paris

Mirjam Björklund lyckades inte upprepa förra årets bedrift att kvala in till Franska öppna.

Mirjam Björklund, 24, från Ekerö vann sina två första kvalmatcher till huvudturnering i Franska öppna i Paris. För att nå huvudturnering krävdes även seger mot danskan Clara Tauson i den tredje och sista kvalmatchen.

Det första setet gick till danskan Clara Tauson som vann med 7–5. Björklund kvitterade till 1–1 i set via 7–3 i tie-break. I skiljesetet tvingades Björklund kalla in läkare då det högg till i ryggen då hon sprang på en stoppboll. Mirjam Björklund kunde dock fullfölja matchen, men föll med 6-2 i det avgörande setet och kunde inte upprepa förra årets bedrift då hon kvalade in till huvudturneringen.

– Det har varit super roligt att spela här igen och jag är väldigt nöjd med mina första två vinster här. Såklart aldrig roligt att snubbla på ”målsnöret” i sista omgången, men Clara Tauson är en bra spelare och jag fick tyvärr inte med mig vinsten denna gång, säger Mirjam Björklund.

Om ryggen inte sätter stopp väntar två nya grustävlingar för 159-rankade Mirjam Björklund innan hon påbörjar förberedelserna inför Wimbledon där hon kvalade in till huvudturneringen förra året.

– Jag måste fortfarande få ok gällande min rygg och jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt. Men på grund av en tidigare utredning i ryggen så vill jag vara försiktig och se till så att jag inte behöver oroa mig för den när jag spelar nästa match, avslutar Mirjam Björklund.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också