Mirjams största WTA-seger

Mirjams största WTA-seger

Den 9 juli vann ekeröbon Mirjam Björklund sin största seger och den allra första på WTA-touren i Båstad.

Mirjam Björklund slog Anna Zaja från Tyskland med 6-7, 7-6, 7-6 i en match som varade i nästan tre och en halv timme. Inför matchen hade hon inflammation i både höften och hälen men trots smärtor tog Mirjam hem segern.

Det gick dock inte hela vägen och Mirjam förlorade mot femteseedade Fiona Ferro från Frankrike. Mirjam tog dock matchen till tre set: 2-6, 7-5, 3-6.

– Efter Båstad har jag haft lite semester och sen har hardcourt-förberedelserna börjat. Jag började året med 50 matcher de första sex månaderna och har klättrat från 460 till 298 på världsrankingen. Därför valde jag att bryta av säsongen med lite semester och träning för att orka spela från september till årets slut, berättar Mirjam.

Säsongen som tennisspelare är lång och det är viktigt att hålla sig stark och fräsch. Nu framöver väntar ännu lite mer träning innan Mirjam går på något större tävlingar i höst. 

– Det ska bli roligt för jag känner att mitt spel börjar falla på plats ännu mer. Jag hoppas jag snart kan resa med tränare under ett flertal veckor vilket kan göra stor skillnad med tanke på att jag hittills rest helt själv.

EWA LINNROS

Läs också