Misstänkt mord på Ekerö

Misstänkt mord på Ekerö

Ett misstänkt mord, försök till grovt rån och två viltolyckor utanför skolor är några av senaste tidens händelser som polisen hanterat på Mälaröarna. Vissa problem som är kopplade till ungdomar har också blivit fler under senaste tiden.

Den 22 november påträffades en person livlös i centrala Ekerö. Räddningstjänsten kom först till platsen och tog över livräddande åtgärder tills ambulansen anslöt, men livet gick inte att rädda. Personalen tillkallade polis på grund av oklara omständigheter kring dödsfallet, vilket föranledde att ärendet hanterades som ett misstänkt mord vid denna tidnings pressläggning.

Kommunpolis Anna Freij berättar också om vilka andra larm och ärenden som polisen har hanterat under den senaste tiden.

– Den 10 november vaknade en person boende på Jungfrusundsvägen av ljudet av glaskross och ringde till 112. När den boende tittade ut genom fönstret syntes en person springa från garageporten och ut mot vägen. En polispatrull anlände till platsen och genomsökte bostaden dock utan att påträffa någon gärningsman.

Ett försök till grovt rån skedde vid Tappströmsskolan, Ekerö den 13 november då två okända gärningsmän försökte tvinga till sig en målsägandes tillhörigheter. På grund av dennes låga ålder bedömdes brottet som grovt.

Anna Freij meddelar också att det har varit många viltolyckor under den senaste perioden.

– Två av dem har varit precis utanför skolor. Betänk den relativa hastigheten och tänk om det istället för ett vilt djur hade varit en människa.

Fritidsgårdarna har haft många besökare under senare tid, men man stramar åt och låter endast 30 elever vara på plats samtidigt.

– Detta innebär att fler ungdomar kommer vara ute och röra sig på stan. Ungdomarna behöver vuxna, särskilt i dessa oroliga tider. Så gör en insats som vuxenvandrare och anmäl dig på någon av av fritidsgårdarna fredagar och lördagar klockan 20 och ta en promenad för ungdomarnas skull, uppmanar hon.

Hon beskriver även att det är fortsatt stort problem med bland annat EPA-traktorer som kör på ett hänsynslöst sätt och att det smälls mycket så kallade bangers (högljudda knallskott, reds. anm.) på Ekerö. Dock kommer inga anmälningar in och hon uppmanar till att göra en anmälan till polisen om man ser någon smälla bangers.

Polisen har också under de senaste två veckorna tagit en förare utan körkort på Ölstavägen, en annan förare för vårdslöshet i trafik vid Wallenbergs allé, en tredje för att föraren ej iakttagit väjningsplikt i korsningen Ekerövägen och Jungfrusundsvägen samt en fjärde förare utan körkort på Färentunavägen i Svartsjö.

LO BÄCKLINDER

Läs också