Modern touch med hög ambition

Mälaröarnas nyheter besöker Tegnérs bageri som öppnar inom kort. Ägaren Tomas Ablahad berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna.

Berätta om dig själv och din bakgrund.

– Jag heter Tomas Ablahad och kommer främst från hotellbranschen och driver ett hotell i Bromma samt Tegnérs bageri i Tullinge.

Varför föll valet på att öppna ett bageri just på Ekerö?

– Nordblick kontaktade oss och vi fick ett väldigt bra intryck av dem som fastighetsägare och gillade verkligen deras vision för området och det de skapat. Ekerö är ett område som vi tror på och läget vid vattnet är fantastiskt! Vem vill inte ha denna fantastiska utsikt som sin arbetsplats?

Vad kan man handla hos er?

– Allt som är gott! Bröd, bullar, bakelser, kaffe, tårtor och lättare luncher typ sallader och mackor. Vi vill att man svänger förbi oss för att handla sitt bröd till frukosten, till fikastunden eller för att äta en god lättare lunch. Det kommer vara ett sortiment som passar bra för att ta med sig

Vad kan man förvänta sig som kund?

– Ett bageri och konditori med modern touch som har en hög ambitionsnivå och som vill skapa produkter som inte hittas överallt.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Framtidsutsikterna är först och främst att producera Ekerös bästa fika. Inför framtiden finns ambitionen för ytterligare expansion, men viktigast är att skynda långsamt så kvalitén bibehålls. Från start kommer vi inte öppna så tidigt som vi vill, men med tiden önskar vi hitta morgonpigga bagare som bor i närheten så vi kan ha frukostfrallorna redo när första färjan går.

– Den främsta utmaningen är som för alla andra i branschen: personalförsörjningen, vilket tyvärr har blivit ännu tydligare nu efter corona, då många erfarna gått vidare till andra branscher. Det är en väldigt rolig bransch som fler borde satsa på med händelserika dagar, varierande arbetsuppgifter och man får möta många olika människor.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Karlaplanskliniken som öppnar inom kort på Eke-rö.    

Läs också