Molly knep huvudrollen

Hon har ,haft småroller i Gåsmamman, Unga Astrid och Bert. Nu har hon knipit sin första stora roll – huvudkaraktären i STV:s nya serie Otajmat.

Vi har skrivit om henne i Mälaröarnas nyheter förut, Molly Persson, sånglärkan från Ekerö, som tog hem första pris i den internationella sångtävlingen New Performers International Contest. Hon har sjungit, dansat och spelat teater så länge hon kan minnas och även haft mindre roller på film förut. Rollen i nya SVT-serien Otajmat är hennes första huvudroll. Men det var inte helt självklart att hon skulle få den. Eftersom hon var lite för gammal för den testades hon även för andra roller i serien.

– Jag fick gå på sammanlagt fem provfilmningar innan de bestämde sig för att de ändå ville ha mig i huvudrollen, säger hon men konstaterar att hon uppskattar erfarenheten som provfilmningarna ger, även om det hade kunnat sluta med att hon inte fått någon roll alls.

Serien Otajmat beskriver hon som ett humor-drama och hennes karaktär Katinka Karlsson är en stor personlighet, som tar mycket plats men också ofta gör bort sig.

– Så ofta att hon går under benämningen Katta Katastrof i skolan, säger Molly med att skratt och menar att även om karaktären skiljer sig en hel del från hennes egen person har hon inga problem att spela ut.

– Jag kan göra nästan vad som helst när jag spelar en roll, det är ju inte jag, förklarar hon.

Inspelningen löpte över hela sommaren, så något sommarlov blev det inte tal om för Molly, men det gjorde inget, tycker hon.

– Jag hade jättejättekul, jag kom väldigt nära de i teamet och de hade så mycket knasiga idéer som vi testade, så även om vi jobbade tio timmar om dagen och jag egentligen var helt slut så var det bara roligt.

Även om rollen som Katinka är Mollys första stora, har den gett henne mer-smak.

– Drömmen vore att slå i USA i framtiden, säger hon med entusiasm i rösten, men avslöjar samtidigt att hon antagligen ändå kommer söka ett naturvetenskapligt program när hon till sommaren går ur nian i Tappströmsskolan på Ekerö.

– Det är ändå bra med en plan B .

Serien är regisserad av Desirée Dutina, som även regisserat den populära serien Spookys för SVT och Mollys föräldrar spelas av Henrik Kvarnlöt och Linda Kjellgren. Det första av de 15 avsnitten släpps den 8 november, klockan 6.00 på SVT play och visst är Molly nervös för hur serien ska tas emot.

– Men jag hoppas och tror att folk ska gilla den, säger hon försynt.

HELEN BJURBERG

Läs också