Molly skördar framgång

Sång, dans och skådespeleri – Molly Persson från Ekerö behärskar många scenkonster. Nyligen vann hon en internationell sångtävling och väntar även i dagarna besked på om hon får ett annat spännande uppdrag.

– Tävlingen var en återkommande tävling som går varje år som skulle ha ägt rum i Lettland i år, men som blev digital istället. Jag fick tipset när jag var och spelade in en låt i en studio och skickade in ett bidrag, berättar Molly Persson.

Inte hade hon trott att hon skulle vinna med sitt bidrag ”Killing me softly”, men det var precis vad hon gjorde. Hon kammade hem förstapriset i åldersgruppen 12 till 14 år och kan nu stoltsera med ännu en prestigefylld utmärkelse, vid sidan om alla andra scenuppdrag hon haft.

– Jag har spelat huvudrollen i Prinsessan på ärten, katten Findus i Pettson och Findus och en hel del andra framträdanden. Jag älskar verkligen att stå på scen och har hållit på med sång och teater sedan jag var liten.

Just i dagarna väntar hon på besked om huruvida hon får en roll i en tv-serie som hon provfilmat för och även kommit vidare till en andra provfilmning.

Förutom att gå på audition med jämna mellanrum och stå på scen när hon får chansen, går Molly Persson i klass åtta i Tappströmsskolan. Hon satsar på att antingen gå en estetisk linje eller naturprogrammet i gymnasiet och även om hon fått sluta med idrottandet av tidsbrist, så oroar hon sig inte för att hinna med.

– När man håller på med saker som man brinner för, då hinner man, slår hon fast.

LO BÄCKLINDER

FOTO: Ylva och Linda Persson

Läs också