Mycket på gång i ETK

Mycket på gång i ETK

Det pågår mycket i Ekerö tennisklubb (ETK). Sedan de fick sin nya tennishall för några år sedan, växer verksamheten ständigt.

Det är inte bara i hemmahallen aktiviteter pågår. I maj reser aktiva medlemmar på en träningsresa till Spanien som klubben arrangerar. På hemmaplan både tävlas det och nya elever i alla åldrar tas emot.

Bland klubbens tävlande går det framåt.

– Vi har väldigt många bra resultat just nu. Senast var vi i Göteborg på SM. Där har vi Klara Tillström som kvalade in och gjorde en jättebra turnering. Även Victor Lisinsky och Anna Tillström hade bra turneringar därnere, men det räckte inte riktigt hela vägen. De kämpar på och gör väldigt bra resultat i övrigt här i Stockholm, berättar Markus Fritz, chefstränare och verksamhetschef i ETK.

Den stora satsningen framöver är inom parasport, det vill säga idrott för funktionshindrade.

– Vi har precis inlett ett samarbete med Stockholmsidrotten. De kommer att hjälpa oss och vi ska försöka växa när det gäller tennis för funktionshindrade, det är vårt största projekt de närmsta tre åren, säger Markus Fritz.

Till hösten kommer klubben att erbjuda prova-på-tennis för personer med funktionsnedsättning.

– Förhoppningsvis får vi med några från prova-på-spelen och 2020 startar vi den reguljära träningen.

I tennisklubben är åldersspannet brett bland de aktiva. Den yngsta spelaren är tre år, även om klubben normalt startar barngrupperna med barn från fyra år.

– Den äldsta som är med i vår träningsverksamhet är nog 70 år, men sedan finns det många medlemmar som spelar som är äldre än så. Tennis är en sport som kan spela hela livet och vi försöker också få in flera äldre, det finns ingen övre åldersgräns hos oss.

EWA LINNROS

Läs också