Namnkunniga musiker på slottet

Namnkunniga musiker på slottet

Den 5 mars gästar välkända trummisen James Bradley Jr med sin kvartett Ekebyhovs slott. Gästartist är trumpetaren Erik Tengholm, som trots sin unga ålder är väletablerad i jazzsammanhang.

Med jämna mellanrum arrangerar den ideella föreningen Jazz på Mälaröarna konserter på slottet och denna gång är det dags för den den mångsidige trummisen James Bradley Jr ursprungligen från Los Angeles, men som bott i Sverige i 16 år. Redan vid 4 års ålder var han den yngste professionelle trummisen i USA då han deltog i flera berömda amerikanska TV-shower. Som femåring spelade han även trummor på filmduken med Nat King Cole.

I konstellationen på slottet spelar han tillsammans med den colombianskfödde pianisten Arnold Rodriguez och mångsidige Mårten Korkman på kontrabas. Även båda dessa har långa musikkarriärer bakom sig.

Erik Tengholm är en ung jazztrumpetare med rötterna i Uppsala. Redan under studietiden på Kungliga musikhögskolan i Stockholm började han spela med många av de främsta jazzmusikerna i Sverige och är idag väletablerad både som ensemblemusiker, solist och arrangör i många olika sammanhang. Han hörs bland annat med band och musiker som Ulf Johansson Werre, Ekdahl Bagge Big Band, Blue House Jazz Orchestra, Glenn Miller Orchestra, Lönnkrogenbandet och Bohuslän Big Band. Erik har även en ledande roll i flera band, såsom Mainland Jazz Collective, Tengholm Ullberg Big Band, Erik Tengholm Swing Quintet och Leon Falk Satchmo Tribute. Eriks spel kännetecknas av en stor stilistisk bredd med influenser från alla möjliga håll inom jazzgenren och han har har tilldelats ett flertal stipendier, bland andra Faschings vänners stipendium och Louis Armstrong stipendiet.

Läs också