NHL-kontrakt för Carl Lindbom

Efter succén i Hockeyallsvenskan skriver Carl Lindbom NHL-kontrakt.

Målvakten Carl Lindbom, 20, hade en makalös säsong i Djurgården och blev prisad till hockeyallsvenskans bästa junior, bästa målvakt samt årets rookie den gångna säsongen.

Nu har Ekerösonen nått en ny milstolpe och skrivit ett NHL-kontrakt med Vegas Golden Knights som han draftades av 2021.

– Det känns såklart lite overkligt. Det är något man har drömt om sedan man var liten och det känns lite ofattbart att det har hänt men grymt kul, säger Carl Lindbom.

Det är inget dålig lag målvaktstalangen har skrivit på för. Just nu spelar Vegas Golden Knights Stanley-Cupfinal mot Florida Panthers och Lindbom följer laget. 

– Jag kommer vara uppe på nätterna och se matcherna, säger han.

Det kommer dock inte bli spel i NHL redan nästa säsong för Carl Lindbom. Kontraktet med Vegas Golden Knights är ett treårigt ”entry level”-kontrakt, ett rookiekontrakt och under det första året kommer Lindbom bli utlånad till SHL. När Djurgården missade att ta steget upp till SHL blir det nu i stället spel i Färjestad kommande säsong.

– Det ska bli spännande och roligt. Jag har bara hört bra saker om Färjestad. Jag ser fram emot att träffa alla spelare och ledare runt klubben, säger Carl Lindbom. 

Förra sommaren var det Carls storebror Olof Lindbom, 22, som skrev ett NHL-kontrakt med New York Rangers. Olof Lindbom är även han målvakt och har den gångna säsongen spelat i AHL och ECHL.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också