Nu fylls den första bassängen

I måndags började den första bassängen i badhuset att fyllas med vatten. Först ut är 25-metersbassängen som beräknas ta ungefär två veckor innan den är fylld. 

Efter jul- och nyårshelgerna var det dags för ännu en milstolpe för det kommande badhuset. Efter att kakelarbetet i 25-metersbassängen stod färdigt var det äntligen dags att börja fylla bassängen.

På plats för att vrida på kranen fanns representanter för Mälaröalliansen där kommunstyrelsens ordförande Johan Elfver (M) tackade entreprenören och alla inblandade för ett gott samarbete. 

Bassängen fylls med ungefär 1,5 centimeter vatten per timme och det tar ungefär två veckor innan den är fylld med 1 200 kubikmeter vatten som ska rymmas i bassängen. När 25-metersbassängen är fylld fortsätter man sedan med multibassängen och undervisningsbassängen. 

25-meters bassängen är den största och djupaste bassängen i det nya badhuset. Här kommer man efter invigningen i juni kunna träningssimma, hoppa från hopptornet eller klättra i ”klätterväggen” precis vid poolkanten.   

Läs också