Nu märker vi att det vänder

Mälaröarnas nyheter åker ut till Arnalids och träffar Camilla Arnalid Daveman, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Stenhamra.

När bildades Arnalids och vem startade företaget?

– Arnalids bildades 1998 med en salong på Birkagatan av mig Camilla Arnalid Daveman. Sedan fick jag chansen att expandera mitt företag ut till Färingsö. I februari 2014 köpte jag salongen i Stenhamra centrum av förra ägaren som haft den sedan 70-talet.

Hur har företaget vuxit från starten?

– Det började med en salong på 98 kvadrat med tre behandlingsrum och tre frisörplatser. 2006 expanderade vi verksamheten i Birkastan med ett spa med bubbelpool, bastu och ytligare två behandlingsrum i en lokal på 220 kvm i grannhuset. 2014 när jag flyttade ut till ön igen fick jag turen att ta över salongen i Stenhamra och den renoverade jag och gjorde fin.

Berätta om er verksamhet.

– Det är en frisörsalong med två frisörer, där en är anställd och en tvåårselev. Sedan en diplomerad hudterapeut som hyr vårt behandlingsrum. Vi gör det mesta inom hår och hud.

Vad är det som utmärker er mot andra salonger?

– Vi har ordnat en frisörplats utomhus utanför salongen som är väldigt uppskattad och vi gör hembesök för de som kräver det. Vi är även väldigt flexibla med arbetstider till våra kunder.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?

– Vi ser väldigt positivt på framtiden nu när de flesta har blivit vaccinerade. Utmaningen är att få tillbaka alla kunder genom reklam och marknadsföring.

Hur har pandemin påverkat er?

– Väldigt mycket! Vi har förlorat cirka 60 procent av intäkterna, men nu märker vi att det börjar vända.

Hur vill du se Stenhamra utvecklas framöver?

– Att centrumet blir en mysig träffpunkt med bra restauranger och butiker.

Till sist, vilket företag i kommunen vill du läsa om i tidningen?

– Väldigt gärna om Stenhamra rehab och gym

Läs också