Ny boxningsklubb på öarna

Erik Bredler och Jenny Hardingz Bredler har startat en ny boxningsklubb på Mälaröarna.

Under sina aktiva karriärer var både Erik Bredler och Jenny Hardingz Bredler framgångsrika. Erik Bredler blev bland annat svensk mästare (71 kg 1991) och har deltagit på både EM och VM i boxning. Som bäst var han rankad som nummer tio i världen. Efter sin aktiva karriär har han flera stora framgångar som coach och ledare inom boxningen, där han bland annat varit förbundskapten och sportchef för landslagen i både Sverige och Norge.

Jenny Hardingz Bredler började med kickboxning där hon tog tre SM-guld, lika många nordiska titlar samt två VM-silver. 2005 gick hon sin första boxningsmatch och efter det blev det mer och mer ren boxning. Som främsta merit tog hon VM-brons i Kina 2008 och året efter vann hon EM-guld i Ukraina. Parallellt med sin boxningskarriär har hon utbildat sig till idrottslärare.

Nu har paret Jenny Hardingz Bredler och Erik Bredler startat upp en ny boxningsklubb efter att ha byggt om en byggnad på sin gård på Bredlöt till en boxningslokal.

– Det känns väldigt lockande och inspirerande att komma tillbaka till boxningssporten och verka i en boxningsklubb ute på Mälaröarna. Jag brinner för att lära ut boxning och utveckla både individer och grupper. Mitt mål är att föra vidare boxningens grundstenar om disciplin, respekt och gemenskap, säger Erik Bredler.

Jenny Hardingz Bredler berättar hur idén uppkom att starta Mälaröarnas boxningsklubb.

–Historien bakom bildandet av Malaröarnas BK finner ni i vår familj. Vi älskar alla att träna och anser att idrottsrörelsen är en fantastisk arena som alla borde ha tillgång till, säger hon och fortsätter:

– Vi ville utöka utbudet av idrotter för alla på Mälaröarna och startade upp en verksamhet för att kunna engagera och motivera barn och ungdomar till att vilja fortsätta utvecklas, alla utefter sina egna förutsättningar och drömmar. Hos oss är alla välkomna och här vill vi ge alla en chans att hitta en plats där man passar in, trivs och mår bra, säger Jenny Hardingz Bredler.

Erik Bredler fyller i:

– Jag är uppvuxen på Färingsö och jag och mina bröder fick åka in till stan för att kunna träna boxning. Det känns bra att kunna erbjuda möjligheten till boxning i vår kommun, att hålla träningar för våra egna och andras barn i vår förening, säger han.

Tillsammans har Erik och Jenny fyra pojkar, Elliot 9 år, Lennox och Lewis 7 år och Maddox 5 år. Det kommer finnas klasser för alla över sju år och uppåt att börja träna i Mälaröarnas boxningsklubb.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också