Ny drönarflygning över Drottningholm

Ny drönarflygning över Drottningholm

Det har varit gott om brottslighet på Mälaröarna under senaste tiden. Allt från bensinslangning till stöld från begravningsplats kan polisen rapportera om.

Ett flertal inbrott i villor, föreningslokaler och bilar har rapporterats in till polisen och början av oktober råkade Birkaskolan ut för skadegörelse, då ett flertal rutor blev krossade på skolan.

– Den åttonde oktober var det också inbrott i en butik på Mälarö torg och gärningsmannen fångades på bild. Samma dag skedde också ett försök till rån på Bryggavägen där fem unga män försökte få målsägande att ta ut pengar från en bankomat, berättar Anna Freij, kommunpolis.

Ett brott som skett vid ett flertal tillfällen upprepades den 10 oktober.

– Ännu en gång flög någon med en drönare över Drottningholm. Personen greps och blev misstänkt för brott mot luftfartslagen.

Händelser med Mälaröbor som avbryter pågående brottslighet har också inträffat vid flera tillfällen under hösten.

– En målsägande på Ekerö såg att någon tog hans fälgar och lastade dem i en bil den 19 oktober. Han tog upp jakten på tjuvarna som slängde fälgarna och sprang från platsen. En av polisen hundpatruller letade därefter efter männen utan resultat.

Det har också varit en hel del stölder kopplade till bilar och båtar på Mälaröarna under senaste veckorna. Båtar har stulits på flera platser, en båtställning stals från Färingsö båtklubb i början av oktober och såväl däck som bensin har blivit föremål för stöld. Det har också stulits både bilbatterier och en hel bil från infartsparkeringen i Tappström. Den grövsta stölden var dock den av en bronsbyst från Wallenbergs begravningsplats på Lindö.

– Det skedde också en stöld vid Drottningsholms slotts parkering den 24 oktober. Det var en turistbuss som fick rutan krossad och föremål stals därifrån, säger Anna Freij.

LO BÄCKLINDER

L??s ocks??