Ny kulturchef vill utveckla

Ny kulturchef vill utveckla

Kommunens nya chef för kultur- och fritidsförvaltningen blir Iréne Hededal. Närmast kommer hon från en liknande tjänst i Tyresö kommun.

I konkurrens med ett drygt 60-tal sökande fick Iréne Hededal uppdraget. Tidigare har hon bland annat jobbat i Tyresö kommun som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen, med ansvar för bland annat verksamheterna idrott, föreningsliv, allmänkultur, kulturskola, lokalbokning, fritidsgårdar och naturskola. Dessförinnan var hon kulturchef i nio år i samma kommun. Tidigare har hon också varit konstnärlig ledare, regissör, dramatiker och skådespelare under 15 år.

– Det känns både roligt och spännande att få bli Ekerös nya kultur- och fritidschef. Om det är något som blivit tydligt under 2020 så är det vilken viktig roll just kultur, idrott, friluftsliv och gemenskap spelar i människors liv. Det finns en stor bredd och ett livaktigt föreningsliv i kommunen, vilket gör uppdraget än mer spännande. Det är också mycket på gång som nytt badhus och nya idrottshallar, säger Iréne Hededal och fortsätter:

– Två av mina favoritutflyktsmål i Stockholm, Drottningholm och Birka/Hovgården, ligger inom kommungränsen. Att ha två världskulturarv är unikt och jag hoppas kunna bidra till utveckling och samverkan med berörda parter.

Läs också