Ny kulturskolechef

Ny kulturskolechef

Jeanette Hagberg är Ekerö kulturskolas nya chef. Hon kommer närmast från Stockholms stads kulturskola och gläder sig åt att nu få sin ”egen” kulturskola.

– Jag trivs redan väldigt bra. Det är roliga människor, lättjobbat och det är väldigt vackert här på Ekerö, säger Jeanette Hagberg som pendlar från Nacka till jobbet på Ekerö kulturskola.

När hon arbetade på kulturskolan i Stockholms stad, var hon en av flera chefer.

– Nu har jag en egen liten kulturskola och det är så roligt. På kulturskolan här ryms det mycket i en mindre förpackning. Vi kan ju erbjuda ett fantastiskt utbud av ämnen på så få lärare. Jag tycker att det är helt fantastiskt.

På skolan finns undervisning i allt från blåsinstrument, stränginstrument, gitarr, piano, trummor, sång, drama och film. I dagsläget är cirka 700 elever inskrivna på kurser.

– Men det finns fortfarande luckor så är man intresserad är det bara att ta kontakt. Sedan träffar vi också alla elever i sexårs, ettan och tvåan i hela kommunen. Då får eleverna träffa figuren Lufsen, som i sagans form tar dem med till Drottningholms slott respektive Birka – Hovgården, Ekerö kommuns två världsarv.

– Det är ju en fantastisk verksamhet så som den är, men det är ju inte alla som hittar till oss eller vet att vi finns.  Jag skulle vilja att alla barn i kommunen ska känna att kulturskolan kan vara för dem om de vill, oavsett vad man har för bakgrund eller om de har en funktionsnedsättning. Man behöver inte kunna perfekt svenska, vi har kontakt med nyanlända och kan slussa in dem i verksamheten. Vi ska bli bättre på att nå ut brett så att det inte bara är de som får hjälp av mamma och pappa, säger Jeanette Hagberg.

Hon hoppas även på att få in fler ämnen och tar gärna emot önskningar på sådana som inte finns i kurskatalogen idag.

– Det är bra om vi får veta vad ungdomarna vill ha så kanske vi kan ordna det om vi har lite tur. På kulturskolan får man vara sig själv. Även om det är lite tufft i skolan så kan vi vara en frizon. Det är det bästa som finns det här med kulturskolan nämligen.

EWA LINNROS

Läs också