Ny näringslivschef i kommunen

När kommunen bjöd in till den sista näringslivsfrukosten innan sommaren stod kommunens nya näringslivschef, Jeccika Eriksson i fokus, men en intressant enkät om företagsklimatet på ön presenterades också av representanter från Svenskt näringsliv. 

Restaurang Kolmilan ligger vackert belägen precis intill färjeläget i Jungfrusund. I förra veckan dukades en härlig frukostbuffé upp och kommunen bjöd in till det sista näringslivsmötet innan sommaruppehållet. På plats fanns Johan Kumerius från Kolmilan, Nathalie Marnell från Svenskt näringsliv, kommunstyrelsens ordförande Johan Elfver (M) samt Jeccika Eriksson som är kommunens nya näringslivschef.

– Och nej, du har inte skrivit fel på mitt förnamn, det stavas så men är från början en felregistrering när jag föddes, säger hon och skrattar. Två s blev två c och Jessica blev Jeccika.

Jeccika Eriksson är norrlänning och uppväxt i Arvidsjaur men bor nu i Täby med man och två barn. Det är även i Täby hon tidigare jobbat som näringslivsutvecklare.

– Tjänsten som näringslivschef på Ekerö kommun är helt ny för mig, jag tillträdde den 22 maj och ser fram emot att lära känna Ekerö kommun och alla företagare och  att driva och fördjupa näringslivsstrategin.

2022 tog kommunen fram en näringslivsstrategi och en av Jeccika Erikssons uppdrag blir att ta den vidare i praktiken. I det arbetet ingår att hålla en hög servicegrad gentemot företagare så att kommunen kan bli mer företagsvänlig.

– Jag kommer att lägga stort fokus på att bygga broar mellan näringslivet och kommunen och stärka dialogen och kommunikationen med företagen.

Under frukostmötet presenterade Nathalie Marnell från Svenskt näringsliv den enkätundersökning, som varje år skickas ut till en del av företagen i kommunen samt till politiker. Enkäten undersöker det lokala företagsklimatet och handlar bland annat om kommunens ansvar när det gäller tillsyn, bemötande och myndighetsutövning. Enkäten går ut i hela Sverige och syftet är att ta reda på var det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

I enkäten framkommer bland annat att det som både företagare och politiker prioriterar högst bland åtgärder för företagsklimatet är att förbättra det lokala vägnätet. 

I nästa nummer av MN kommer enkäten att presenteras mer ingående.

MARIA  FORSLUND

Läs också