Ny restaurang

Ny restaurang

I augusti planerar restaurang Kolmilans att slå upp sina portar på Sjöstadskajen i Jungfrusund. Restaurangen ligger på bottenplanet på den nya byggnaden vid färjan och högst upp i huset finns också en tillhörande festlokal.

Namnet Kolmilan kommer av att det funnits en kolmila i området en gång i tiden.

– Vi vill skapa mat med öppen eld och vi kommer att ha en kolgrill. I köket installerar vi även en vedeldad ugn men det blir inte en pizzeria, vi kommer bland annat att rosta mat i den. Det blir en otroligt häftig rostning i en sådan ugn, säger Jan Richter som tillsammans med Jan Wilhelmsson och Thomas Hulldin har restaurangen. De har också restaurang i Pampas marina, i Steninge bruk och i Finnboda.

Inredningen i restaurang Kolmilan får en ”fransk New York-känsla” som de kallar det. Det blir en uteservering mot vattnet, bordsservering inne och även matplats i baren.

– Tanken är att vi ska göra en matbar så att man också kan komma ner hit ensam och sitta i baren och äta, samtidigt som man tittar in i köket och ser hela händelseförloppet, berättar Jan Richter.

När det gäller menyn inriktar de sig inte på något specifikt.

– Det kommer att finnas alla möjliga rätter på menyn. Vi ska däremot jobba mycket med kolgrillen och den vedeldade ugnen, säger Jan Richter.

Direkt vid entrén kommer också en ”take-away-kyl” med matlådor att finnas.

– Så småningom kanske det också blir en ”fredagslåda” med allting färdigpackat för fredagsmiddagen.

Till restaurangen hör även den inglasade takvåningen med milsvid utsikt över vattnet. Lokalen som rymmer cirka 130 personer, är främst avsedd att användas som festlokal.

– På helgerna ska vi ha bruncher och om det inte är bokat i takvåningen, är tanken att vi eventuellt kan köra en sittning däruppe för bruncherna, säger Jan Richter.

EWA LINNROS

Läs också